Razvojna agencija Srbije raspisala poziv za učešće u programu dodele besplatne usluge mentoringa

Bez autora
Mar 27 2024

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je poziv za učešće u „Programu pružanja standardizovane usluge mentoringa sektorima prerađivačke industrije u 2024. godini“, koji je sastavni deo projekta RAS i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, saopšteno je danas.

Usluga besplatng mentoringa je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i ima za cilj razvoj poslovanja i smanjenje broja neuspešnih privrednih subjekata.

Mentoring je sveobuhvatan proces podrške privrednim subjektima koji se nalaze u presudnom trenutku za razvoj ili opstanak. Predstavlja zajednički rad mentora i privrednog subjekta u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rešenja za buduće poslovanje.

„Kroz ovaj pristup privredni subjekat prima ravnomernu, vremenski raspoređenu kontinuiranu podršku, radi postizanja što boljih rezultata. Japanska iskustva u obavljanju mentoringa su pokazala da su efekti ovakvog vida podrške daleko veći od povremenih i kratkoročnih saveta“, navodi su u sopštenju RAS-a.

Mentoring program se sprovodi u Srbiji od 2005. godine i do sada ga je u Srbiji koristilo više od 4.000 firmi.

Pravo na učešće u tom programu imaju mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici koji obavljaju delatnost u jednom od sektora prerađivačke industrije – industriji mašina i opreme, prehrambenoj industrija, drvnoj i industriji nameštaja i industrija gume i plastike.

Rok za prijavu je do 26. aprila, a predviđeno je da mentoring u izabranim firmama bude okončan do 20. novembra ove godine.

Projekat „Osnaživanje i dalje uspostavljanje usluge mentoringa za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana“ peti je projekat saradnje Srbije sa JICA, a po istom modelu sprovodi se i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik