Referentna kamatna stopa osam posto

Bez autora
May 11 2010

Monetarni odbor Narodne banke Srbije je na današnjoj sednici snizio referentnu kamatnu stopu za 0,5 procentnih poena. Referentna kamatna stopa od danas iznosi osam posto. Ono što je zaključio Monetarni odbor je da se inflacija i dalje nalazi ispod donje granice cilja i da će se takva kretanja zadržati i u narednom periodu.Niska domaća tražnja i spor oporavak svetske i domaće privrede imaće i u narednom periodu dezinflatorni efekat. Turbulencije na svetskim finansijskim tržištima povećavaju mogućnost da oporavak ekonomske aktivnosti bude slabiji od očekivanog.

Referentna kamatna stopa osam postoMonetarni odbor Narodne banke Srbije je na današnjoj sednici snizio referentnu kamatnu stopu za 0,5 procentnih poena.

Referentna kamatna stopa od danas iznosi osam posto.

Ono što je zaključio Monetarni odbor je da se inflacija i dalje nalazi ispod  donje granice cilja i da će se takva kretanja zadržati i u narednom periodu. Niska domaća tražnja i spor oporavak svetske i domaće privrede imaće i u narednom periodu dezinflatorni efekat. Turbulencije na svetskim finansijskim tržištima povećavaju mogućnost da oporavak ekonomske aktivnosti bude slabiji od očekivanog. Prema saopštenju Monetarnog odbora, pomenuti faktori povećavaju rizik da se inflacija i na srednji rok zadrži ispod cilja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik