Telenor počeo otpuštanje 120 radnika

Bez autora
May 23 2010

Kompanija Telenor u Srbiji saopštila je da će otpustiti 120 radnika, odnosno oko 10 odsto ukupnog broja, u okviru reorganizacije kompanije zbog ekonomske krize. Smanjenje broja zaposlenih je počelo i trajaće do kraja juna, a u kompaniji će nakon završetka reorganizacije ostati 1.100 zaposlenih.Kompanija je morala da razmotri celokupnu osnovu troškova kako bi mogla da nastavi ulaganje u Srbiji i zbog toga odlučila da reorganizuje kompaniju i da smanji broj zaposlenih. U Srbiji je ekonomska kriza dodatno otežana za Telenor i korisnike uvođenjem poreza na upotrebu mobilnog telefona od 10 odsto...

Telenor počeo otpuštanje 120 radnikaKompanija Telenor u Srbiji saopštila je danas da će otpustiti 120 radnika, odnosno oko 10 odsto ukupnog broja, u okviru reorganizacije kompanije zbog ekonomske krize.

Kako je agenciji Beta rečeno u Telenoru, smanjenje broja zaposlenih počelo je danas i trajaće do kraja juna, a u kompaniji će nakon završetka reorganizacije ostati 1.100 zaposlenih.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Čel-Morten Jonsen kazao je da je kompanija morala da razmotri celokupnu osnovu troškova kako bi mogla da nastavi ulaganje u Srbiji i zbog toga odlučila da reorganizuje kompaniju i da smanji broj zaposlenih.

"U Srbiji je ekonomska kriza dodatno otežana za Telenor i naše korisnike uvođenjem poreza na upotrebu mobilnog telefona od 10 odsto. Ukupni efekti su već doveli do umanjenja vrednosti Telenora u Srbiji za 220 miliona evra", naglasio je Jonsen.

U Telenoru su istakli da će prilikom smanjenja broja zaposlenih poštovati Zakon o radu i uslove predviđene Kolektivnim ugovorom.

Ta kompanija, koja posluje u okviru norveške Telenor grupe, u Srbiji je u prvom tromesečju ove godine poslovni profit od 44 miliona norveških kruna (oko 5,6 miliona evra), što je za 68 odsto manje nego u istom periodu 2009.

Prema finansijskom izveštaju norveške telekomunikacione grupe, prihodi Telenora u Srbiji od januara do marta bili su 15,8 odsto manji nego u istom periodu prošle godine i iznosili su 606 miliona norveških kruna (oko 77 miliona evra).

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru novreške grupe, povećan je za 46.000 u prvom tromesečju ove godine, na 2.889.000, navodi se i dodaje da je udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije zadržan je na 34 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik