U Singapur izvozimo - elektronski otpad

Bez autora
Jul 12 2010

U Reciklažnom centru Bis u Omoljici sutra će biti utovaren prvi od šest kontejnera elektronskog otpada iz kontigent od 100 tona za Singapur.U Singapur će biti izvezene nereciklabilne komponente (štampane ploče, memorije, procesori, CD, DVD) dobijene iz procesa reciklaže elektronskog otpada koji su kompanije iz Srbije predale na reciklažu, kao i iz konkretnih akcija koje je sproveo Bis Reciklažni centar, samostalno i u saradnji s nevladinim organizacijama. Singapurska kompanija jedna je od nekoliko u svetu koja ima postrojenja za dalje rastavljanje nereciklabilnih komponenata.

U Singapur izvozimo - elektronski otpadU Reciklažnom centru Bis u Omoljici sutra će biti utovaren prvi od šest kontejnera elektronskog otpada iz kontigent od 100 tona za Singapur.

Kako je saopštio taj reciklažni centar, u Singapur će biti izvezene nereciklabilne komponente (štampane ploče, memorije, procesori, CD, DVD) dobijene iz procesa reciklaže elektronskog otpada koji su kompanije iz Srbije predale na reciklažu, kao i iz konkretnih akcija koje je sproveo Bis Reciklažni centar, samostalno i u saradnji s nevladinim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Precizirano je da je singapurska kompanija jedna od nekoliko u svetu koja ima postrojenja za dalje rastavljanje nereciklabilnih komponenata.

Bis Reciklažni centar osnovan je u okviru kompanije Božić i sinovi, juna 2006, a njegov rad se zasniva na iskustvima evropskih reciklažnih centara.

Taj reciklažni centar sertifikovan je i priznat od nadležnih institucija u Srbiji za reciklažu elektronskog i električnog otpada i pruža usluge kompanijama, organizacijama i fizičkim licima koji žele da na pravilan način odlože rashodovanu elektronsku i električnu opremu i fluorescentne cevi i sijalice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik