1000+: Vaučeri iduće sedmice

Bez autora
Dec 22 2010

Građani koji ispunjavaju kriterijume u projektu dodjele kredita za rješavanje stambenih pitanja, Hiljadu plus, vaučere mogu očekivati tek početkom naredne sedmice, a ne u petak kako je bilo najavljeno. Dodjela vaučera više puta je do sada odlagana. Prvobitni rok bio je početak decembra, da bi kasnije bila pomjerena za sredinu decembra, a posljednji najavljeni je bio kraj ove sedmice. Iz Nacionalne jedinica za implementaciju projekta, Prokon /Procon/, su objasnili da je odlaganje dodjele prouzorkovano obezbjeđivanjem dodatnog vremena za donošenje konačne odluke o svakom zahtjevu. Očekuje se da će banke biti u mogućnosti da izdaju vaučere već početkom naredne sedmice. Uslove ispunjava ukupno 837 građana. Uvidom u pojedinačne zahtjeve Projektni odbor je utvrdio da pojedini zahtjevi ne ispunjavaju uslove javnog poziva za učešće u projektu i iz tog razloga neophodno je bilo obezbjediti vrijeme za prigovore na negativne odluke o tome.

1000+: Vaučeri iduće sedmiceGrađani koji ispunjavaju kriterijume u projektu dodjele kredita za rješavanje stambenih pitanja, Hiljadu plus, vaučere mogu očekivati tek početkom naredne sedmice, a ne u petak kako je bilo najavljeno.

Dodjela vaučera više puta je do sada odlagana. Prvobitni rok bio je početak decembra, da bi kasnije bila pomjerena za sredinu decembra, a posljednji najavljeni je bio kraj ove sedmice.

Iz Nacionalne jedinica za implementaciju projekta, Prokon /Procon/, su objasnili da je odlaganje dodjele prouzorkovano obezbjeđivanjem dodatnog vremena za donošenje konačne odluke o svakom zahtjevu.

„Očekujemo da će banke biti u mogućnosti da izdaju vaučere već početkom naredne sedmice", kazali su iz Prokona agenciji Mina-business.

Iz Prokona su dodali da uslove ispunjava ukupno 837 građana.

„Uvidom u pojedinačne zahtjeve Projektni odbor je utvrdio da pojedini zahtjevi ne ispunjavaju uslove javnog poziva za učešće u projektu i iz tog razloga neophodno je bilo obezbjediti vrijeme za prigovore na negativne odluke o tome", kazali su iz Prokon-a.

Trenutno je završeno 230 stanova, a da se u prvom kvartalu naredne godine očekuje završetak još 114 stambenih jedinica.

Građani su najveći broj aplikacija predali NLB Montenegrobanci. Osim nje u projektu učestvuju Erste, Crnogorska komercijalna, Hypo Alpe Adria i Komercijalna banka. Najveći dio aplikacija se odnosi na jednočlana, dvočlana i tročlana domaćinstva, što i odgovora mogućoj potražnji stambenih jedinica definisanim javnim pozivom.

U preko 1,3 hiljada ponuđenih stanova ima 16 odsto garsonjera, 42 jednosobna, 30 odsto dvosobnih, dok su 12 odsto veće stambene jedinice.

Projekat Hiljadu plus je vrijedan 50 miliona eura, od čega polovinu obezbjeđuje država preko aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, a 22,5 miliona domaće komercijalne banke. Građani će minimalnim učešćem obezbijediti 2,5 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik