ANS Drive i Energoinvest idu na arapsko tržište

Bez autora
Apr 10 2011

Direktor Al-Shiddi Groupa Sulejman el-Šidi, direktor Energoinvesta Džemail Vlahovljak i direktor ANS Drivea Alija Gadžo potpisali su u četvrtak u Sarajevu dva značajna poslovna ugovora koja se odnose na osnivanje zajedničke firme (joint venture) sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji. El-Šidi je naglasio važnost ovih ugovora i partnerstva sa bh. kompanijama. Ugovor o osnivanju zajedničke firme s kompanijom ANS Drive odnosi se na realizaciju svih građevinskih poduhvata ove grupacije u Saudijskoj Arabiji, a početni kapital firme iznosi pet miliona dolara. Energoinvest je potpisao ugovor s Al-Shiddi Groupom, a ukupni kapital firme bit će deset miliona dolara. Direktori firmi Energoinvest i ANS Drive izrazili su uvjerenost da svojim znanjem, iskustvom i referencama mogu napraviti velike poslove u Saudijskoj Arabiji.

ANS Drive i Energoinvest idu na arapsko tržišteDirektor Al-Shiddi Groupa Sulejman el-Šidi, direktor Energoinvesta Džemail Vlahovljak i direktor ANS Drivea Alija Gadžo potpisali su u četvrtak u Sarajevu dva značajna poslovna ugovora koja se odnose na osnivanje zajedničke firme (joint venture) sa sjedištem u Saudijskoj Arabiji.

El-Šidi je naglasio važnost ovih ugovora i partnerstva sa bh. kompanijama.

Ugovor o osnivanju zajedničke firme s kompanijom ANS Drive, kako je rekao Gadžo, odnosi se na realizaciju svih građevinskih poduhvata ove grupacije u Saudijskoj Arabiji, a početni kapital firme iznosi pet miliona dolara. Energoinvest je potpisao ugovor s Al-Shiddi Groupom, a ukupni kapital firme bit će deset miliona dolara.

Direktori firmi Energoinvest i ANS Drive izrazili su uvjerenost da svojim znanjem, iskustvom i referencama mogu napraviti velike poslove u Saudijskoj Arabiji. Napomenuli su da ulazak na to tržište otvara mogućnost ulaska i na druga tržišta na tom području.

Investicijski potencijal

Vlahovljak je kazao da je tržište Saudijske Arabije jedno od najzahtjevnijih u svijetu, ali istovremeno i velikog investicijskog potencijala. Samo u sektor energetike, prema njegovim riječima, planirana su ulaganja od 80 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik