Britanci kupili najviše nekretnina u Sloveniji

Bez autora
Nov 04 2013

Britanci su najviše među strancima kupovali slovenske nekretnine. Od 1. svibnja 2004. otkako je Slovenija ušla u EU, stranci su kupili 4269 nekretnina, kažu podaci Dursa. Najviše kupaca u tom je razdoblju došlo iz Velike Britanije - 1284. Slijede Talijani koji su kupili 1228 nekretnina, Austrijanci 479 i Nijemci 389. Valja spomenuti i Francuze i Irce koji su kupili po 109 nekretnina. Kriza na interes stranaca za slovenske nekretnine nije pretjerano utjecala. Upiti su ostali u psorjeku na istoj razini, razlika je samo u tome da je pao interes Britanaca a povećao se interes Rusa, pojasnila je glavna tajnica udruženja Fiabci Slovenija Mojca Žižek Sauli. Durs ne navodi podatak o tome koliko su Rusi kupili nekretnina od ulaska Slovenije u EU, a pretpostavlja se da su uračunati u kategoriji "ostalih kupaca" koji su u tom razdoblju kupili 282 nekretnine.

Britanci kupili najviše nekretnina u SlovenijiBritanci su najviše među strancima kupovali slovenske nekretnine.

Od 1. svibnja 2004. otkako je Slovenija ušla u EU, stranci su kupili 4269 nekretnina, kažu podaci Dursa. Najviše kupaca u tom je razdoblju došlo iz Velike Britanije - 1284.

Slijede Talijani koji su kupili 1228 nekretnina, Austrijanci 479 i Nijemci 389. Valja spomenuti i Francuze i Irce koji su kupili po 109 nekretnina.

Kriza na interes stranaca za slovenske nekretnine nije pretjerano utjecala.

- Upiti su ostali u psorjeku na istoj razini, razlika je samo u tome da je pao interes Britanaca a povećao se interes Rusa, pojasnila je za STA glavna tajnica udruženja Fiabci Slovenija Mojca Žižek Sauli.

Durs ne navodi podatak o tome koliko su Rusi kupili nekretnina od ulaska Slovenije u EU, a pretpostavlja se da su uračunati u kategoriji "ostalih kupaca" koji su u tom razdoblju kupili 282 nekretnine.

Strance najviše zanimaju turistički krajevi i Ljubljana gdje ima najviše upita. No, prema podacima Geodetske uprave RS (Gurs), stranci najviše nekretnina kupuju na Krasu.

Žižek Sauli smatra da novi porez na nekretnine neće utjecati na interes stranih kupaca.

- Najavljeni porez na nekretnine nema utjecaja na interes stranaca, sve dok se ne vide posljedice. Spekulacije o tome što će se dogoditi u budućnosti, u ovom su trenutku bespredmetne, smatra Žižek Sauli.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik