Budva: Cijene nekretnina niže nekoliko puta u odnosu na 2008.

Bez autora
Apr 12 2010

Globalna ekonomska kriza, velika ponuda i slaba potražnja snizili su nekoliko puta cijene nekretnina na budvanskoj rivijeri u odnosu na 2008. To je u agencijama koje se bave prodajom nekretnina stvorilo velike probleme investitorima. Vlasnici stanova i kuća već više od godinu, bezuspješno čekaju kupce, jer je prodaja gotovo stala zbog teške finansijske situacije. Rusi, Irci, ali i domaći bogataši, prije dvije godine su kvadratni metar stana plaćali od tri hiljade do deset hiljada EUR, ali je sada ta cijena nekoliko puta niža. U centralnom dijelu Budve, kao i atraktivnim lokacijama u Bečićima, Miločeru, Svetom Stefanu, Reževićima i Petrovcu, stanovi u novogradnji se nude od 1,1 hiljadu, 1,2 do 1,5 hiljada EUR za metar kvadratni, dok kvadrat stana na lokacijama dalje od mora košta od 700 do hiljadu EUR.

Budva: Cijene nekretnina niže nekoliko puta u odnosu na 2008.Globalna ekonomska kriza, velika ponuda i slaba potražnja snizili su nekoliko puta cijene nekretnina na budvanskoj rivijeri u odnosu na 2008.

To je, kako je agenciji Mina-business saopšteno u agencijama koje se bave prodajom nekretnina stvorilo velike probleme investitorima. Vlasnici stanova i kuća, kako objašnjavaju, već više od godinu, bezuspješno čekaju kupce, jer je prodaja gotovo stala zbog teške finansijske situacije. Rusi, Irci, ali i domaći bogataši, prije dvije godine su kvadratni metar stana plaćali od tri hiljade do deset hiljada EUR, ali je sada ta cijena nekoliko puta niža.

U centralnom dijelu Budve, kao i atraktivnim lokacijama u Bečićima, Miločeru, Svetom Stefanu, Reževićima i Petrovcu, stanovi u novogradnji se nude od 1,1 hiljadu, 1,2 do 1,5 hiljada EUR za metar kvadratni, dok kvadrat stana na lokacijama dalje od mora košta od 700 do hiljadu EUR.
 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik