Cene nekretnina u Parizu vrtoglavo skaču

Bez autora
Nov 28 2010

Cene nekretnina u Parizu su u proteklom kvartalu dostigle rekordnu visinu, bez obzira na priče o recesiji, dugovima i vladinim merama štednje. Za tri meseca, do kraja septembra, cena kvadratnog metra je narasla na 7.030 evra, a prosečna cena stana u Parizu je porasla za 13,8 procenata u poređenju sa istim periodom lane.U odnosu na prethodni kvartal, cene u trećem tromesečju su porasle za 5,1 odsto, objavila je pariska beležnička komora. Zahvaljujući ekstra niskim kreditnim kamatama, potoršači aktivno kupuju nekretnine u francuskoj prestonici, zbog čega su cene u trećem kvartalu bile na rekordnom nivou.

Cene nekretnina u Parizu vrtoglavo skačuCene nekretnina u Parizu su u proteklom kvartalu dostigle rekordnu visinu, bez obzira na priče o recesiji, dugovima i vladinim merama štednje.

Za tri meseca, do kraja septembra, cena kvadratnog metra je narasla na 7.030 evra, a prosečna cena stana u Parizu je porasla za 13,8 procenata u poređenju sa istim periodom lane. U odnosu na prethodni kvartal, cene u trećem tromesečju su porasle za 5,1 odsto, objavila je pariska beležnička komora.

Zahvaljujući ekstra niskim kreditnim kamatama, potoršači aktivno kupuju nekretnine u francuskoj prestonici, zbog čega su cene u trećem kvartalu bile na rekordnom nivou.

Nekretnine u Parizu najaktivnije kupuju Italijani i Britanci, ali je primetan i talas kineskih kupaca, izjavio je predsednik komore Kristijan Lefevr.

U celoj 2010. godini cene nekretnina bi mogle da porastu 15 procenata, procenjuju analitirčari.

Pozitivne tendencije mogu da podstaknu kako niske kreditne kamate, tako i povećano interesovanje stranaca za pariske nekretnine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik