Daljinsko upravljanje kućom

Bez autora
Jun 20 2010

Novi server omogućiće vam daljinsko upravljanje, nadgledanje i kontrolu nad vašom kućom, tako da ćete u buduće moći i iz kuće svojih rođaka da proverite da li vam je dom bezbedan.U „pametnoj kući“ kako se zove projekat kompanije „Karlo Gavazi“, sve radi pod kontrolom operativnog sistema Windowsa i softver daljinskog servera se nalazi unutar upravljača za „pametnu kuću“. Svi aspekti sistema mogu da se kontrolišu i vide na zidovima na kojima su montirani ekrani, daljinskim poslednje tehnologije, iz daleka putem Interneta ili mobilnog telefona.

Daljinsko upravljanje kućomNovi server omogućiće vam daljinsko upravljanje, nadgledanje i kontrolu nad vašom kućom, tako da ćete u buduće moći i iz kuće svojih rođaka da proverite da li vam je dom bezbedan.

U „pametnoj kući“ kako se zove projekat kompanije „Karlo Gavazi“, sve radi pod kontrolom operativnog sistema Windowsa i softver daljinskog servera se nalazi unutar upravljača za „pametnu kuću“. Svi aspekti sistema mogu da se kontrolišu i vide na zidovima na kojima su montirani ekrani, daljinskim poslednje tehnologije, iz daleka putem Interneta ili mobilnog telefona.

Podešen je za standardne pretraživače ili mobilne uređaje. Pristup sistemu je moguć ukucavanjem lozinke na internet pretraživač, koji se onda otključa pre nego bude poslat serveru na potvrdu. Ako korisnik pokuša da pristupi sistemu sa pogrešnom lozinkom ili na neki drugi način, server šalje imejl pravom korisniku na njegovu definisanu adresu, upozoravajući vlasnike stana da neko pokušava da pristupi sistemu ilegalno.

Sve kućne veličine mogu da se vide ili podese (trenutne temperature, označe temperature, trenutno vreme) kao i kontrola svakog svetla, prostornog rasporeda i pomeranje zavesa. Zavese i zastori mogu da se otvore i zatvore automatski na kraju svakog dana, dok se grejanje kontroliše sporadično po sobama da bi se uštedela energija.

Detektore određene za dim i uljeze možete da podesite da kućno svetlo blesne, oglasi se alarm i pošalje tekstualna poruka. Vodeni detektori reaguju protiv poplava zatvaranjem vode kojom se snabdeva cela kuća. Automatski možete da palite svetlo za osvetljavanje staze u bašti, kontrolišete kapiju, sistem navodnjavanja i upravljate bazenom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik