Dobrodošli u najskuplju kuću na svetu

Bez autora
Nov 30 2010

Najbogatiji Indijac priredio je nedavno u Bombaju raskošno useljenje u svoju novu 27 spratova visoku kuću, za koju se veruje da je najskuplji dom na svetu.Mukeš Arambi odvojio je oko milijardu funti od svog bogatstva procenjenog na 17 milijardi, kako bi izgradio novu kuću, koju je zatim nazvao Antilia - po jednom mitskom ostrvu u Atlantskom okeanu. Antilia je građena po indijskom Vastu principu koji je pandan kineskom feng šuiju, zbog čega se u prizemlju nalazi hram, a na poslednjem spratu biblioteka.

Dobrodošli u najskuplju kuću na svetuNajbogatiji Indijac priredio je nedavno u Bombaju raskošno useljenje u svoju novu 27 spratova visoku kuću, za koju se veruje da je najskuplji dom na svetu.

Mukeš Arambi odvojio je oko milijardu funti od svog bogatstva procenjenog na 17 milijardi, kako bi izgradio novu kuću, koju je zatim nazvao Antilia - po jednom mitskom ostrvu u Atlantskom okeanu.

Antilia je građena po indijskom Vastu principu koji je pandan kineskom feng šuiju, zbog čega se u prizemlju nalazi hram, a na poslednjem spratu biblioteka. Između ostalog, ovo skupoceno zdanje ima i bioskop, heliodrom, nekoliko bazena...

Prijemu je prisustvovalo oko 80 gostiju iz visokog društva Indije od kojih je jedan prokomentarisao da je ova 174 metra visoka građevina Tadž Mahal 21. veka kojoj čak ni Versaj nije ni do kolena.

Ambani se sa porodicom prošlog meseca uselio u kuću, a ako je verovati lokalnim novinama prvi račun za struju iznosio je neverovatnih 98.000 funti, dok će za održavanje kuće biti potrebno čak 600 ljudi!

Kuća je, inače, na meti organizacija koje se bore protiv siromaštva. One su prevashodo kritikovale milijardera što je svoje mermernu palatu izgradio kraj sirotinjske četvrti, čime je još izraženiji kontrast između njenog luksuza i bede u kojoj živi skoro pola od 18 miliona stanovnika Bombaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik