Granski kolektivni ugovor za građevinarstvo

Bez autora
Dec 19 2010

Kolektivni ugovor za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala Srbije potpisaće reprezentatitivni sindikati i Unija poslodavaca Srbije (UPS).Svečanom potpisivanju granskog kolektivnog ugovora za ovu privrednu granu prisustvovaće i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja korak napred ka ostvarivanju realnog socijalnog dijaloga, kao jednog od uslova iz poglavlja 19. Upitnika o ispunjenosti uslova za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji.

Granski kolektivni ugovor za građevinarstvoKolektivni ugovor za građevinarstvo i industriju građevinskog materijala Srbije potpisaće reprezentatitivni sindikati i Unija poslodavaca Srbije (UPS).

Svečanom potpisivanju granskog kolektivnog ugovora za ovu privrednu granu prisustvovaće i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.  

"Potpisivanje ovog ugovora predstavlja korak napred ka ostvarivanju realnog socijalnog dijaloga, kao jednog od uslova iz poglavlja 19. Upitnika o ispunjenosti uslova za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji", kazali su.

Podseća se i da su ministri Dulić i Ljajić obećali da će, odmah po potpisivanju, ovaj posebni kolektivni ugovor postati obavezujući pravni akt za sva preduzeća i zaposlene u grani građevinarstva i industriji građevinskog materijala.

Potpisivanju granskog kolektivnog ugovora, prisustvovaće i predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković i članovi pregovaračkih timova sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije, granskog sinidkata građevine, građevinskog materijala, drvne industrije i putne privrede "Nezavisnost" i UPS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik