Gugl kupio zgradu u centru Londona za milijardu dolara

Bez autora
Jan 16 2022

Američki tehnološki gigant Gugl potrošio je jednu milijardu dolara na kupovinu zgrade u centru Londona u kojoj je trenutno podstanar, saopštila je danas kompanija.

Gugl, koji zapošljava 6.400 ljudi u Britaniji, planira da uloži više miliona funti u renoviranje kancelarija u kupljenom kompleksu Central Sent Džajls, koji se nalazi u blizini Kovent Gardena u centru Londona, prenosi Rojters.

Imamo privilegiju da radimo u Velikoj Britaniji skoro 20 godina, a kupovina Central Sent Džajsa odražava našu dalju posvehenost rastu i uspehu zemlje“, izjavila je Rut Porat, finansijska direktorka Guglove matične kompanije Alfabet.

Gugl planira da renovira zgradu kako bi je prilagodio potrebama neposrednog kontakta zaposlenih za timski rad, da obezbedi sobu za virtuelne sastanke, i da napravi radni prostor na otvorenom kako bi se zaposlenima omogućio rad na svežem vazduhu, saopštila je kompanija.

Zgrada je bila u zajedničkom vlasništvu mešovitog preduzeća Ligal&DŽeneral Investment Menadžment Rial Asetsa i kompanije Micubiši Istejt London.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik