Hiljadu plus: Dogovorena kamata od 4,9 odsto

Bez autora
Sep 26 2010

Predstavnici Vlade i bankarskog sektora uspjeli su da definišu uslove za stambene kredite koji će biti odobravani u okviru projekta Hiljadu plus, kojima je, između ostalog, predviđena kamatna stopa od 4,9 odsto. Time su stvoreni uslovi za raspisivanje oglasa za građane, zainteresovane za učešće u projektu, koje je nekoliko puta odlagano zbog pregovora sa bankama. Oglas će, najvjerovatnije, biti raspisan u petak, a potpisivanje sporazuma sa bankama očekuje se dva dana ranije. Prema dogovoru sa bankama, za dobijanje kredita neće biti potrebni žiranti. Krediti će biti odobravani na 20 godina. Za učešće u projektu dodjele kredita za domaćinstva koja nemaju riješeno stambeno pitanje prijavilo se šest banaka. U predviđenom roku ponude su dostavile NLB Montenegrobanka, Hypo Alpe Adria, Crnogorska komercijalna (CKB), budvanska Komercijalna, Podgorička banka Societe Generale i Erste.

Hiljadu plus: Dogovorena kamata od 4,9 odstoPredstavnici Vlade i bankarskog sektora uspjeli su da definišu uslove za stambene kredite koji će biti odobravani u okviru projekta Hiljadu plus, kojima je, između ostalog, predviđena kamatna stopa od 4,9 odsto, saznaje agencija Mina-business.

Time su stvoreni uslovi za raspisivanje oglasa za građane, zainteresovane za učešće u projektu, koje je nekoliko puta odlagano zbog pregovora sa bankama. Oglas će, najvjerovatnije, biti raspisan u petak, a potpisivanje sporazuma sa bankama očekuje se dva dana ranije.

Prema dogovoru sa bankama, za dobijanje kredita neće biti potrebni žiranti. Krediti će biti odobravani na 20 godina.

Za učešće u projektu dodjele kredita za domaćinstva koja nemaju riješeno stambeno pitanje prijavilo se šest banaka. U predviđenom roku ponude su dostavile NLB Montenegrobanka, Hypo Alpe Adria, Crnogorska komercijalna (CKB), budvanska Komercijalna, Podgorička banka Societe Generale i Erste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik