Hiljadu plus: Kvadrat na sjeveru 600 eura

Bez autora
Jan 17 2011

Najtraženiji stanovi u projektu Hiljadu plus su jednosobni i dvosobni, kojih ima dovoljno na raspolaganju u odnosu na broj domaćinstava koja su aplicirala i dobila vaučer. Za učešće u projektu prijavilo se 1.100 građana, od čega 241 na sjeveru Crne Gore, u centralnom dijelu 787, i u južnom 72 građana. Vaučeri su se podizali u filijalama banaka u kojima su građani aplicirali i gotovo svi su iskoristili tu mogućnost prije novogodišnjih praznika. Vaučer koji su dobili građani predstavlja maksimalnu moguću zaduženost domaćinstva. Iznos kredita će se definisati u banci, nakon sklopljenog predugovora sa građevinskom firmom ili investitorima. Iznos dobijenog kredita ne može biti veći od iznosa na koji glasi vaučer. Nakon dobijanja prvih izvještaja od strane banaka u dijelu potpisanih ugovora biće se u mogućnosti da se precizno navede najmanji i najveći iznos kredita.

Hiljadu plus: Kvadrat na sjeveru 600 euraNajtraženiji stanovi u projektu Hiljadu plus su jednosobni i dvosobni, kojih ima dovoljno na raspolaganju u odnosu na broj domaćinstava koja su aplicirala i dobila vaučer.

"Za učešće u projektu prijavilo se 1.100 građana, od čega 241 na sjeveru Crne Gore, u centralnom dijelu 787, i u južnom 72 građana. Vaučeri su se podizali u filijalama banaka u kojima su građani aplicirali i gotovo svi su iskoristili tu mogućnost prije novogodišnjih praznika“, saopšteno je Danu iz podgoričke firme Procon, nacionalne jedinice za sprovođenje projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine.

Podsjetili su da vaučer koji su dobili građani predstavlja maksimalnu moguću zaduženost domaćinstva.

"Iznos kredita će se definisati u banci, nakon sklopljenog predugovora sa građevinskom firmom ili investitorima. Iznos dobijenog kredita ne može biti veći od iznosa na koji glasi vaučer. Nakon dobijanja prvih izvještaja od strane banaka u dijelu potpisanih ugovora bićemo u mogućnosti da precizno navedemo najmanji i najveći iznos kredita“, ističe se u saopštenju.

Navedeno je da su najjeftiniji stanovi u okviru projekta locirani na sjeveru države.

U ukupnoj ponudi projekta Hiljadu plus nalaze se i stambene jedinice čije su cijene niže od 900 eura. U Andrijevici je ponuđeno devet stanova po cijeni od 600 eura po kvadratu, koliko koštaju i 25 stanova u Mojkovcu, 55 stanova u Rožajama i 76 stanova u Plužmnama.

Prosječna cijena kvadrata u Nikšiću je 810 eura, a u ponudi su 134 stambene jedinice.

Građani prilikom odobravanja stambenih kredita daju određeni iznos učešća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik