Industrijski i logisitički sektor mogli bi postati dobitnici na slovenskom tržištu nekretnina

Bez autora
Sep 21 2020

Pandemija COVID-19 i povezane mjere opreza snažno su utjecale na gospodarstvo Slovenije, što je dovelo do kontrakcije BDP-a i svih glavnih makroekonomskih pokazatelja.

Volumen investicijskih transakcija komercijalnih nekretnina u H1 2020. godine smanjen je u trenutku pandemijske nesigurnosti i ograničenja putovanja, što je onemogućilo investitorima da obave pregled nekretnina.

Ukupni volumen ulaganja u CRE u H1 2020. bio je 60% manji nego u istom razdoblju 2019. godine. Uredski sektor je izgledao pozitivno na početku 2020., a tržište bi trebalo biti u mogućnosti izvući se iz kratkog i oštrog šoka ili čak iz dužeg gospodarskog pada. Nova kretanja najavljena su u svim sektorima CRE- a.

Kao trenutno najmanje razvijen sektor, industrijski & logistički sektor će, kako se očekuje, vidjeti povećanje kretanja u dolazećim godinama. Uz dokazanu otpornost i rastuću potražnju, mogao bi postati veliki pobjednik krize COVID-19.

Očekuje se da će se najjača potražnja investitora nastaviti za temeljnim nekretninama: nekretninama koje stvaraju prihode s visokom popunjenošću, istaknutim stanarima i dugoročnim zakupima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik