Najviši toranj emiter u Tokiju

Bez autora
Mar 03 2011

Transmisioni toranj u Tokiju, koji je u fazi izgradnje postao je najviša svetska građevina za emitovanje radio i TV emisija. Projekat pod nazivom Tokyo Sky Tree prevazišao je po visini još jedan toranj u Kini, trenutno dostižući visinu od 601 metar.Kada bude završen krajem godine, toranj će biti visok 634 metra. On će zameniti toranj koji je izgrađen 1958. i čija je visina iznosila 333 metara. Izgradnja preostalih 30 metara predstavlja kritičnu fazu izgradnje koja uključuje instaliranje digitalne antene.

Najviši toranj emiter u TokijuTransmisioni toranj u Tokiju, koji je u fazi izgradnje postao je najviša svetska građevina za emitovanje radio i TV emisija.

Projekat pod nazivom Tokyo Sky Tree prevazišao je po visini još jedan toranj u Kini, trenutno  dostižući visinu od 601 metar. Kada bude završen krajem godine, toranj će biti visok 634 metra. On će zameniti toranj koji je izgrađen 1958. i čija je visina iznosila 333 metara. Izgradnja preostalih 30 metara predstavlja kritičnu fazu izgradnje koja uključuje instaliranje digitalne antene.

Dizajniran je od strane nagrađivanog japanskog arhitekte Tadao Ando-a i vajara Kiichi Sumikava. Toranj stoji na trougaonoj osnovi i njegovo telo se naviše pretvara u cilindar, sa svojom plavo srebrnom bojom koja se uklapa u boju neba.

Toranj The Canton Tower, u jugozapadnom delu Kine u Guangdžou bio je najviši emiter sa visinom od 600 metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik