Novi centar Novog Beograda

Bez autora
Jun 30 2010

Kompanija „PSP-Farman holding” u septembru ove godine počeće da gradi jedan od najvećih višenamenskih stambeno-poslovnih kompleksa u Beogradu. Na uglu Ulice omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena u novobeogradskom Bloku 65 biće izgrađeni stanovi, poslovna kula, trgovinski centar sa trgom u središtu kompleksa i podzemnom dvoetažnom garažom sa 1.300 mesta za parkiranje, ukupne površine 145.437 kvadratnih metara. „PSP-Farman holding”, specijalizovana kompanija za projektovanje, izgradnju i opremanje, koja posluje u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Belgiji, Italiji i Srbiji u ovaj projekat uložiće oko 170 miliona evra. Kopredsednika kompanije „PSP-Farman holding”, biće to najveća ovogodišnja investicija u Srbiji, istovremeno i signal stranim investitorima da se pridruže u ovom projektu, ali i da sami počnu da grade.

Novi centar Novog BeogradaKompanija „PSP-Farman holding” u septembru ove godine počeće da gradi jedan od najvećih višenamenskih stambeno-poslovnih kompleksa u Beogradu.

Na uglu Ulice omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena u novobeogradskom Bloku 65 biće izgrađeni stanovi, poslovna kula, trgovinski centar sa trgom u središtu kompleksa i podzemnom dvoetažnom garažom sa 1.300 mesta za parkiranje, ukupne površine 145.437 kvadratnih metara.

„PSP-Farman holding”, specijalizovana kompanija za projektovanje, izgradnju i opremanje, koja posluje u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Belgiji, Italiji i Srbiji u ovaj projekat uložiće oko 170 miliona evra.

Po rečima Branislava Grujića, kopredsednika kompanije „PSP-Farman holding”, biće to najveća ovogodišnja investicija u Srbiji, istovremeno i signal stranim investitorima da se pridruže u ovom projektu, ali i da sami počnu da grade. Njegov kolega Arkadije Blam je istakao da su ciljevi investitora ovog stambeno-poslovnog kompleksa da bude maksimalno konforan za buduće žitelje, uz napomenu da su slične projekte ostvarili u Moskvi, Kijevu i Minsku.

Nebojša Crnobrnja, direktor „PSP-Farman Beograd”, rekao je da je kompleks osmišljen kao mesto stanovanja, poslovanja i trgovine. Očekuje se da će izgradnja biti završena 2013. godine. Kvadratni metar stana koštaće oko 2.000 evra, a poslovnog prostora oko 3.000 evra po metru kvadratnom, bez poreza na dodatu vrednost. Po rečima Grujića, 90 odsto tih stanova biće dostupno srednjoj klasi stanovništva.

Investitor tog objekta, osim „PSP Farmana”, biće i pojedini strani investicioni fondovi i banke, a projektovanje je povereno renomiranoj arhitektonskoj kući „Flečer Pristn” iz Londona i arhitektama kompanije „PSP-Farman Holding”.

Grujić je na konferenciji za novinare rekao da je projektovanje započeto pre dve godine, a pribavljanje neophodnih dozvola trajalo je oko 14 meseci, što je svetski prosek za ovakvu vrstu objekta.

Nova poslovna kula imaće 39 spratova, biće visoka 145 metara.

Novi centar Novog Beograda, biće izgrađen od ekoloških materijala, uz primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije, a imaće i najsavremenije uređaja za obezbeđenje objekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik