Novogradnja u prvom kvartalu poskupjela 1,6%

Bez autora
Apr 22 2010

Prema državnoj statistici, cijene novoizgrađenih stanova u Sloveniji su u prvom kvartalu ove godine porasle za 1.6 posto. Nakon godinu dana stalnog snižavanja, nakon kojeg je slijedila stagnacija u zadnjem kvartalu 2009. godine, cijene novogradnji su se u Sloveniji ponovno povisile. Cijena novoizgrađenih stanova, već se tri kvartala kreću približno visini cijena s početka 2007. godine. Hoće li se takve cijene zadržati i u budućnosti, teško je odgovoriti u sadašnjim razmjerima gospodarske krize. Broj prodanih novih stanova je 30 posto manji, nego što je bio u zadnjem kvartalu prošle godine. Od siječnja do početka ožujka je u Slovenijji prodano 297 novih stanova.

Stanovi: Novogradnja u prvom kvartalu poskupjela 1,6%Prema državnoj statistici, cijene novoizgrađenih stanova u Sloveniji su u prvom kvartalu ove godine porasle za 1.6 posto.

"Nakon godinu dana stalnog snižavanja, nakon kojeg je slijedila stagnacija u zadnjem kvartalu 2009. godine, cijene novogradnji su se u Sloveniji ponovno povisile" poručili su iz Statističkog ureda Republike Slovenije, koji prati cijene novogradnji iz anketa provedenih među graditeljima i investitorima.

Cijena novoizgrađenih stanova, već se tri kvartala kreću približno visini cijena s početka 2007. godine. Hoće li se takve cijene zadržati i u budućnosti, teško je odgovoriti u sadašnjim razmjerima gospodarske krize, smatraju iz SURS-a. Broj prodanih novih stanova je 30 posto manji, nego što je bio u zadnjem kvartalu prošle godine. Od siječnja do početka ožujka je u Slovenijji prodano 297 novih stanova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik