Od komunalija 100 miliona

Bez autora
Sep 19 2010

Nastavak građevinskih radova u drugoj i trećoj zoni oživio je gradilišta na budvanskoj rivijeri, ali i očekivanja nadležnih da bi stabilizaciji nezavidne finansijske situacije u Opštini Budva mogla doprinijeti i nova odluka o naplati komunalija. Tom odlukom, kao i ukidanjem popusta od 30 odsto za investitore i izvođeče radova koji naknadu plate u gotovini, stvaraju se peduslovi za naplatu skoro 100 mliona eura na području od Jaza do Buljarice. Odbornici budvanske Skupštine opštine usvojili su krajem avgusta novu odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kojom je predviđena obaveza investitora da prije dobijanja građevinske dozvole izmire komunalije za gradnju planiranog objekta. Nijedan investitor više neće moći da gradi na području budvanske rivijere, ukoliko prije dobijanja građevinske dozvole nije izmirio komunalije za gradnju...

Od komunalija 100 milionaNastavak građevinskih radova u drugoj i trećoj zoni oživio je gradilišta na budvanskoj rivijeri, ali i očekivanja nadležnih da bi stabilizaciji nezavidne finansijske situacije u Opštini Budva mogla doprinijeti i nova odluka o naplati komunalija.

Iz Opštine je agenciji Mina-business saopšteno da se tom odlukom, kao i ukidanjem popusta od 30 odsto za investitore i izvođeče radova koji naknadu plate u gotovini, stvaraju peduslovi za naplatu skoro 100 mliona eura na području od Jaza do Buljarice.

Odbornici budvanske Skupštine opštine usvojili su krajem avgusta novu odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kojom je predviđena obaveza investitora da prije dobijanja građevinske dozvole izmire komunalije za gradnju planiranog objekta.

Iz Opštine je objašnjeno da nijedan investitor više neće moći da gradi na području budvanske rivijere, ukoliko prije dobijanja građevinske dozvole nije izmirio komunalije za gradnju.

Opština je do 15. septembra po osnovu komunalija naplatila 16,5 miliona eura, dok je opštinskim budžetom za ovu godinu planirana naplata 35,6 miliona eura.

Prema procjenama nadležnih na budvanskoj rivijeri ima oko 500 različitih građevinskih objekata, čiji vlasnici nijesu izmrili komunalije zahvaljujući ranijim opštinskim propisima.

Predstavnici Opštine odlučni su, međutim, da u buduće onemoguće nastavak građevinskih radova dok obaveze po osnovu komunalija ne budu izmirene. Naplata te naknade bi trebalo da obezbijedi redovno punjenje opštinske kase i konsolidacju loše finansijske situacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik