Odobren novac za kupovinu još 81 kuće u selima

Bez autora
Sep 18 2021

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobavić potvrdio je danas da je komisija za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom danas odobrila sredstva za kupovinu još 81 kuće.

Krkobabić je istakao da je među današnjim dobitnicima 65 bračnih i vanbračnih parova i sedam samohranih roditelja, a prosek dosadašnjih podnosilaca prijave je 30 godina.

Ministarstvo svakodnevno dobija veliki broj zahteva i oni će se rešavati po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, a najkasnije do 1. novembra, podvukao je on.

Predsednik komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta je rektor Beogradskog univerziteta i dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić, a zamenik predsednika komisije je agroekonomista Milan Prostran.

Najviše zahteva odobrenih od početka dodele sredstava do sada stiglo je iz opština Bačka Palanka – sela Gajdobra, Pivnice, Silbaš, Obrovac i Tovariševo, kao i Kikinde – sela Nakovo, Banatska Topola, Bašaid, Rusko Selo, Iđoš i Novi Kozarci, a za njima su sela u opštinama Šid, Kikinda, Aleksinac, Pirot, Svilajnac i Žitorađa.

Programom je predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u bilo kom mestu u Srbiji.

Dodela sredstava se ne odnosi na kupovinu kuća i okućnica u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Uredba Vlade predviđa ukupno 500 miliona dinara za te namene, a po jednoj kući maksimalno je moguće opredeliti 1,2 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik