Opštine prošle godine prodale zemlju za 11,24 miliona eura

Bez autora
Feb 28 2011

Crnogorske lokalne samouprave su u prva tri kvartala 2010. godine, na ime prodaje opštinskog zemljišta prihodovale 11,24 miliona eura. Od tog iznosa Glavni grad je prodao zemljište za 5,75 miliona eura, a lokalana samouprava Budve je od prodaje zemljišta inkasirala ukupno 3,73 miliona eura. U prva tri kvartala prošle godine lokalne samouprave Andrijevica, Danilovgrad, Mojkovac, Plav, Plužine, Tivat i Ulcinj nisu prodale ni kvadrat opštinskog zemljišta. Obaveza opština je da od Vlade traže prethodnu saglasnost za prodaju ili davanje imovine u zakup, jer je u lokalnim samoupravama postala praksa da se rasprodajom zemljišta popunjava manjak novca u opštinskoj kasi.

Opštine prošle godine prodale zemlju za 11,24 miliona euraCrnogorske lokalne samouprave su u prva tri kvartala 2010. godine, na ime prodaje opštinskog zemljišta prihodovale 11,24 miliona eura, podaci su Ministarstva finansija.

Od tog iznosa Glavni grad je prodao zemljište za 5,75 miliona eura, a lokalana samouprava Budve je od prodaje zemljišta inkasirala ukupno 3,73 miliona eura.

U prva tri kvartala prošle godine lokalne samouprave Andrijevica, Danilovgrad, Mojkovac, Plav, Plužine, Tivat i Ulcinj nisu prodale ni kvadrat opštinskog zemljišta.

Obaveza opština je da od Vlade traže prethodnu saglasnost za prodaju ili davanje imovine u zakup, jer je u lokalnim samoupravama postala praksa da se rasprodajom zemljišta popunjava manjak novca u opštinskoj kasi.

Prema preliminarnim podacima za 2010. godinu, ukupan iznos neizmirenih obaveza za 14 crnogorskih opština, koje su do sada dostavile podatke Ministarstvu finansija, iznosi 35,3 miliona eura.

Broj stalno zaposlenih u organima lokalne uprave i javnim ustanovama i preduzećima, zaključno sa 31. decembrom 2010. godine, iznosi 10.370, dok je, prema podacima lokalnih samouprava, 1.868 radnika prekobrojno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik