Prodaja nekretnina u Budvi pada, ali ne i cijene

Bez autora
Feb 21 2013

Prodaja nekretnina na budvanskoj rivijeri, zbog finansijske krize, već nekoliko godina je u padu, dok su cijene ostale na istom nivou kao u periodu najjače tražnje. Neprodatih stanova ima dosta, jer je ponuda velika, a tražnja veoma mala. Tržište je prezasićeno ponudama, a tražnja za kupovinom stanova ili zemljišta mala. Posljednjih nekoliko godina došlo je do izvjesnog pada cijena, ali su one ipak prilično visoke. Cijena zemljišta u Budvi se kreće od 200 do 500 eura po metru kvadratnom, dok je cijena kvadrata stana od 1,65 hiljada eura do 2,5 hiljada eura. Potencijalni kupci čekaju bolju priliku i niže cijene, dok prodavci i dalje nude prilično visoke cijene.

Prodaja nekretnina u Budvi pada, ali ne i cijeneProdaja nekretnina na budvanskoj rivijeri, zbog finansijske krize, već nekoliko godina je u padu, dok su cijene ostale na istom nivou kao u periodu najjače tražnje.

Kako je agenciji Mina-business saopšteno iz budvanskih agencija za prodaju nekretnina, neprodatih stanova ima dosta, jer je ponuda velika, a tražnja veoma mala.

U agenciji za nekretnine Lutovac su kazali da je tržište prezasićeno ponudama, a tražnja za kupovinom stanova ili zemljišta mala.

"Posljednjih nekoliko godina došlo je do izvjesnog pada cijena, ali su one ipak prilično visoke. Cijena zemljišta u Budvi se kreće od 200 do 500 eura po metru kvadratnom, dok je cijena kvadrata stana od 1,65 hiljada eura do 2,5 hiljada eura", rekli su predstavnici te agencije.

Oni su objasnili da potencijalni kupci čekaju bolju priliku i niže cijene, dok prodavci i dalje nude prilično visoke cijene.

Iz agencije Lutovac su dodali da je niža cijena moguća jedino kod onih stanova čiji vlasnici nijesu platili komunalije ili nemaju potrebnu dokumentaciju.

"Cijena stanova blizu obale mora, ispod magistralnog puta u Budvi, iznosi i do sedam hiljada eura", naveli su iz agencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik