Registar investitora dostupan online

Bez autora
Apr 21 2011

Na sajtu grada Beograda www.beograd.rs od danas je dostupan Registar investitora za pravna i fizička lica. Registar se može pregedati u delu koji se odnosi na Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove sajta grada Beograda.U Registar investitora unose se podaci za sve investitore kojima je izdata građevinska dozvola od septembra 2009. godine, kada je novi zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu. U tom registru se vode svi bitni podaci: da li je investitor fizičko ili pravno lice, njegovi osnovni podaci u smislu jedinstvenog matičnog broja, piba, kraće informacije o objektu koji se gradi prema toj građevinskoj dozvoli...

Registar investitora dostupan onlineNa sajtu grada Beograda www.beograd.rs od danas je dostupan Registar investitora za pravna i fizička lica.

Registar se može pregledati u delu koji se odnosi na Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove sajta grada Beograda. Prema rečima Milana Vukovića, sekretara za urbanizam i građevinske poslove, u Registar investitora unose se podaci za sve investitore kojima je izdata građevinska dozvola od septembra 2009. godine, kada je novi zakon o planiranju i izgradnji stupio na snagu.

U tom registru se vode svi bitni podaci: da li je investitor fizičko ili pravno lice, njegovi osnovni podaci u smislu jedinstvenog matičnog broja, piba, kraće informacije o objektu koji se gradi prema toj građevinskoj dozvoli. Ideja zakonodavca je da to bude javna, transparentna i jasna informacija za sve buduće eventualne kupce na toj lokaciji, kao i da legalni investitori budu zaštićeni od nekih možda nelegalnih.

Prema rečima Vukovića, registar će omogućiti i praćenje gradnje u gradu, gde se i koliko gradi, što je, kako je dodao, „javnost o radu Gradske uprave i Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove”.

Registara investitora za pravna i fizička lica možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik