SCT ipak potonuo u stečaj

Bez autora
Jun 14 2011

Upravni odbor slovenske građevinske tvrtke SCT jučer je jednoglasno odlučio povući prijedlog prisilne nagodbe, što znači da SCT ide u stečaj, potvrdio je prokurist Dušan Mes koji trenutno raspolaže punomoći cjelokupne uprave. Sjednici nije prisustvovao predsjednik upravnog odbora Ivan Zidar, ali je pristao na takvo rješenje. Predsjednik odbora vjerovnika Uroš Ilić potvrdio je da su se upoznali s mišljenjem članova upravnog odbora Aleksandra Mezea i Janeza Jamnika o povlačenju prijedloga prisilne nagodbe, što će u utorak učiniti odvjetnik Mirko Bandelj, jer više ne postoje realne mogućnosti za uspješno provođenje spomenutog postupka. Direktorica ljubljanske službe slovenskog Zavoda za zapošljavanje Barbara Vrtačnik izjavila je da s obzirom na trenutnu situaciju u SCT-u očekuju do 1000 novih nezaposlenih osoba. Imaju slobodnih radnih mjesta, odnosno na raspolaganju je 45 slobodnih radnih mjesta u graditeljstvu. U odnosu na prošlu godinu prijava slobodnih radnih mjesta povećala se za 150 posto, a najveća potražnja je u prerađivačkoj industriji, graditeljstvu i ugostiteljstvu.

SCT ipak potonuo u stečajUpravni odbor slovenske građevinske tvrtke SCT jučer je jednoglasno odlučio povući prijedlog prisilne nagodbe, što znači da SCT ide u stečaj, potvrdio je prokurist Dušan Mes koji trenutno raspolaže punomoći cjelokupne uprave.

Sjednici nije prisustvovao predsjednik upravnog odbora Ivan Zidar, ali je pristao na takvo rješenje.

Predsjednik odbora vjerovnika Uroš Ilić potvrdio je da su se upoznali s mišljenjem članova upravnog odbora Aleksandra Mezea i Janeza Jamnika o povlačenju prijedloga prisilne nagodbe, što će u utorak učiniti odvjetnik Mirko Bandelj, jer više ne postoje realne mogućnosti za uspješno provođenje spomenutog postupka.

Direktorica ljubljanske službe slovenskog Zavoda za zapošljavanje Barbara Vrtačnik izjavila je da s obzirom na trenutnu situaciju u SCT-u očekuju do 1000 novih nezaposlenih osoba. Dodala je kako imaju slobodnih radnih mjesta, odnosno da je na raspolaganju 45 slobodnih radnih mjesta u graditeljstvu.

U odnosu na prošlu godinu prijava slobodnih radnih mjesta povećala se za 150 posto, napomenula je Vrtačnik, pojasnivši da je najveća potražnja u prerađivačkoj industriji, graditeljstvu i ugostiteljstvu. Ekonomist Bogomir Kovač smatra da Slovenija nakon 2,3 godine krize nije uspjela ponuditi dovoljno alternative u smislu novih poslova u graditeljstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik