Šest banaka daje stambene kredite za stanove na Voždovcu

Bez autora
Mar 16 2011

Građevinska direkcija Srbije je objavila da stambene kredite za kupovinu stanova na mestu bivše voždovačke kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu trenutno odobrava šest banaka - "AIK", "Inteza", "Komercijalna", "Rajfazen", "Sosiete Ženeral" i "Evrobanka EFG". Stanovi mogu da se kupe gotovinski i putem subvencionisanih i komercijalnih stambenih kredita. Na toj lokaciji će u toku ove i sledeće godine biti izgrađeno 4.578 stanova, u okviru državnog programa jeftine stanogradnje. Pošto se izgradnja stanova na Voždovcu realizuje kroz projektno finansiranje, za odobravanje stambenih kredita u tim bankama ne postoji uslov da stepen završenosti objekata bude 80 odsto.

Šest banaka daje stambene kredite za stanove na VoždovcuGrađevinska direkcija Srbije je objavila da stambene kredite za kupovinu stanova na mestu bivše voždovačke kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu trenutno odobrava šest banaka - "AIK", "Inteza", "Komercijalna", "Rajfazen", "Sosiete Ženeral" i "Evrobanka EFG".

Stanovi mogu da se kupe gotovinski i putem subvencionisanih i komercijalnih stambenih kredita, objavljeno je na sajtu Direkcije.

Na toj lokaciji će u toku ove i sledeće godine biti izgrađeno 4.578 stanova, u okviru državnog programa jeftine stanogradnje.

Pošto se izgradnja stanova na Voždovcu realizuje kroz projektno finansiranje, za odobravanje stambenih kredita u tim bankama ne postoji uslov da stepen završenosti objekata bude 80 odsto.

Neophodno učešće za one koji kupuju putem subvencionisanih kredita iznosi 10 odsto od kupoprodajne cene nepokretnosti.

Kupac stana je obavezan da u roku od sedam dana od potpisivanja ugovora uplati pet odsto kapare od ukupne vrednosti nekretnine, a maksimalan rok otplate kredita je 30 godina.

Ukoliko se prvi put kupuje nepokretnost odnosno ako kupac nema stan u vlasništvu ima pravo na povraćaj PDV-a od osam odsto.

Građani mogu u ekspoziturama pomenutih banaka ili putem njihovih sajtova da se raspitaju o uslovima za dobijanje kredita, a detaljnije informacije će dobiti u Direkciji.

Maksimalna cena stambenog kvadrata iznosi 1.290 evra sa PDV - om i od 4.578 stanova biće izgrađeno 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposobni, 1.094 trosobna, 164 troiposobna i 126 četvorosobnih stanova.

U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor sa 147 lokala, a u okviru stambeno-poslovnog kompleksa biće izgrađene dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar.

Za stanove se prijavilo više od 12.000 građana i na toj lokaciji su u toku radovi na izgradnji prvih 1.450 stanova.

U taj projekat biće uključeno oko 40 građevinskih firmi iz cele Srbije, pojedinačno ili u konzorcijumima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik