Slovenija s jednim od najvećih godišnjih rasta građevinarstva u EU

Bez autora
Nov 22 2022

Obujam građevinskih radova u eurozoni u rujnu je na mjesečnoj razini porastao za 0,1 posto, au EU za 0,2 posto.

Na godišnjoj razini ta dva područja bilježe rast, područje s eurom jedan posto, a EU 1,4 posto. Prema europskim statističarima, Slovenija je zabilježila drugi najveći godišnji rast obujma građevinskih radova.

U rujnu je u eurozoni obujam radova na građevinskim objektima porastao za 0,6 posto, a na visokogradnji za 0,1 posto, objavio je europski statistički ured Eurostat. U EU je obujam radova na objektima niskogradnje povećan za 1,5 posto, dok je na visokogradnji smanjen za 0,1 posto.

Među zemljama za koje su podaci bili dostupni, Poljska je zabilježila najveći mjesečni pad, 5,8 posto. Slijede Portugal (-2,7 posto) i Austrija (-2,6 posto). Najveći porast zabilježen je u Rumunjskoj (+3,2 posto), Švedskoj (+2,8 posto) i Mađarskoj (+2,2 posto).

Na godišnjoj razini obujam radova na visokogradnji u eurozoni porastao je za 0,2 posto, a na građevinskim objektima za 1,2 posto. U EU je obujam građevinskih radova na visokogradnji porastao za 1,4 posto, a na objektima niskogradnje za 1,3 posto.

Među članicama najveći godišnji rast zabilježile su Rumunjska (+26,2 posto), Slovenija (+26,1 posto) i Austrija (+6,3 posto). Najveći pad zabilježile su Španjolska (-12,3 posto), Češka (-3,7 posto) i Njemačka (-2,6 posto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik