Slovenija: Vrijednost građevinskih radova u lipnju porasla na godišnjoj i mjesečnoj razini

Bez autora
Aug 12 2023

U Sloveniji je u lipnju izvedeno 24,9 posto više građevinskih radova nego u istom razdoblju lani.

Na mjesečnoj razini vrijednost građevinskih radova veća je za 2,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. I u međugodišnjoj i međumjesečnoj usporedbi porasle su vrijednosti svih vrsta građevinskih radova.

U međugodišnjoj usporedbi vrijednost radova na visokogradnji veća je za 12,2 posto nego u lipnju prošle godine, pri čemu su građevinski inženjerski objekti porasli za 25,7 posto, a specijalizirane građevinske radove za 3,1 posto.

U prvom polugodištu ove godine ukupna vrijednost građevinskih radova veća je za 24,4 posto od vrijednosti radova izvedenih u istom razdoblju prethodne godine. Vrijednost radova na visokogradnji veća je u odnosu na prethodnu godinu za 18,8 posto, na objektima niskogradnje za 22,6 posto, a na posebnim građevinskim radovima za 47,7 posto.

U sklopu lipanjskog mjesečnog rasta, vrijednost radova na visokogradnji porasla je za 1,5 posto, na objektima niskogradnje za 4,2 posto, a vrijednost specijaliziranih građevinskih radova veća je za 3,1 posto nego u svibnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik