Slovenski porez na nekretnine ipak nešto niži

Bez autora
Oct 16 2013

Vlada Alenke Bratušek će na sutrašnjoj sjednici vlade usvojiti novi prijedlog o porezu na nekretnine koji u javnosti ima mnogo protivnika. Novi prijedlog bi trebao imati neke novosti na području porezne osnovice od koje će se odmjeriti porez na nekretnine (za stanove). Ona će najverojatnije iznositi oko 80 do 85 posto procijenjene vrijednosti nekretnina koje je u ponedjeljak objavila državna Geodetska uprava. Za vlasnike stanova, koji zbog financijskih poteškoća neće moći plaćati porez, novi prijedlog predviđa prijenos poreza u obliku duga, koji će teretiti nekretninu. Vlasnik bi ga mogao platiti kad god bi htio a kod nasljedstva bi ga platili njegovi nasljednici. S novim prijedlogom su inače suglasni članovi stručnog i organizacijskog odbora Sveslovenskog savjeta o novom nekretninskom porezu.

Slovenski porez na nekretnine ipak nešto nižiVlada Alenke Bratušek će na sutrašnjoj sjednici vlade usvojiti novi prijedlog o porezu na nekretnine koji u javnosti ima mnogo protivnika.

Novi prijedlog bi prema informacijama Financi, trebao imati neke novosti na području porezne osnovice od koje će se odmjeriti porez na nekretnine (za stanove). Ona će najverojatnije iznositi oko 80 do 85 posto procijenjene vrijednosti nekretnina koje je u ponedjeljak objavila državna Geodetska uprava. Za vlasnike stanova, koji zbog financijskih poteškoća neće moći plaćati porez, novi prijedlog predviđa prijenos poreza u obliku duga, koji će teretiti nekretninu.

Vlasnik bi ga mogao platiti kad god bi htio a kod nasljedstva bi ga platili njegovi nasljednici. S novim prijedlogom su inače suglasni članovi stručnog i organizacijskog odbora Sveslovenskog savjeta o novom nekretninskom porezu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik