"Sosijete": Subvencionisani krediti za stanove

Bez autora
Mar 01 2011

Građanima koji su zainteresovani da kupe neki od 5.000 stanova iz Vladinog projekta “Stepa Stepanović i "Braća Jerković”, “Sosijete ženeral” banka nudi komercijalne i subvencionisane kredite. Beskamatni deo koji država finansira kod subvencionisanih kredita sada je manje, i iznosi 15 odsto. Učešće je podignuto sa dosadašnjih pet na 10 odsto, čime su se subvencionisani krediti približili komercijalnim, kod kojih je učešće takođe 10 procenata. Komercijalni krediti se odobravaju na period od 25 do 30 godina,a efektivna kamatna stopa je 5,52 odsto. Subvencionisani krediti se odobravaju na 30 godina, a kamata je 4,23 odsto. Na subvencionisane kredite odobravamo i grejs period od godinu dana. Primera radi, na kredit od 50.000 evra, građani će u prvih 12 meseci plaćati ratu od 153 evra mesečno, taman dok se ti stanovi ne završe.

Građanima koji su zainteresovani da kupe neki od 5.000 stanova iz Vladinog projekta “Stepa Stepanović i "Braća Jerković”, “Sosijete ženeral” banka nudi komercijalne i subvencionisane kredite.

- Beskamatni deo koji država finansira kod subvencionisanih kredita sada je manje, i iznosi 15 odsto. Učešće je podignuto sa dosadašnjih pet na 10 odsto, čime su se subvencionisani krediti približili komercijalnim, kod kojih je učešće takođe 10 procenata - rekao je Miroslav Rebić, član izvršnog odbora ove banke.

Komercijalni krediti se odobravaju na period od 25 do 30 godina,a efektivna kamatna stopa je 5,52 odsto. Subvencionisani krediti se odobravaju na 30 godina, a kamata je 4,23 odsto.

- Na subvencionisane kredite odobravamo i grejs period od godinu dana. Primera radi, na kredit od 50.000 evra, građani će u prvih 12 meseci plaćati ratu od 153 evra mesečno, taman dok se ti stanovi ne završe - kaže Rebić.

Ako se odluče za komercijalni kredit, građani mogu da biraju između promenljivih, fiksnih i kombinovanih kamata, dodaje on. Promenljiva kamata zavisi od promene šetomesečnog euribora, fiksna se ne menja tokom perioda otplate, dok kombinovana znači da na svake tri godine građani mogu da odluče da li će u naredne tri godine plaćati fiksnu ili promenljivu kamatu.

Rebić je napomenuo da je tražnja za stambenim kreditima generalno pala, a januar je bio jedan od lošijih meseci u poslednje dve godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik