U 2011. godini Srbija dobija katastar nepokretnosti

Bez autora
Dec 16 2010

Ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić najavio je danas da će Srbija tokom 2011. godine dobiti katastar nepokretnosti. U 2011. godini u Srbiji će se tačno znati šta se nalazi na svakom kvadratnom centimetru, Zavod će od naredne godine imati na raspolaganju i najmodernije tehnologije.Sledeće godine država će nastaviti da uređuje svojinsko-pravne odnose nad zemljištem, a bez uređenja te oblasti nije moguć razvoj zemlje i pristupanje Evropskoj uniji. Republički geodetski zavod ove godine je napravio konkretne pomake i to je veoma važno jer se ta institucija ne može zaobići u privlačenju novih investicija.

U 2011. godini Srbija dobija katastar nepokretnostiMinistar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić najavio je danas da će Srbija tokom 2011. godine dobiti katastar nepokretnosti.

U 2011. godini u Srbiji će se tačno znati šta se nalazi na svakom kvadratnom centimetru, Zavod će od naredne godine imati na raspolaganju i najmodernije tehnologije. Sledeće godine država će nastaviti da uređuje svojinsko-pravne odnose nad zemljištem, a bez uređenja te oblasti nije moguć razvoj zemlje i pristupanje Evropskoj uniji.

Republički geodetski zavod ove godine je napravio konkretne pomake i to je veoma važno jer se ta institucija ne može zaobići u privlačenju novih investicija. Osnovan katastar je nepokretnosti za 69 opština i pet gradova: Kragujevac, Kruševac, Čačak, Jagodinu i Sombor. Izrađeno je 47 posto digitalnih katastarskih planova, a privodi se kraju i kompletan materijal za popis stanovništva sledeće godine i adresni registar Republičkog geodetskog zavoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik