Vegrad potonuo u stečaj

Bez autora
Oct 10 2010

Okružni sud u Celju donio je odluku da se obustavi prinudna naplata u građevinskom poduzeću Vegrad, koja je počela 1. rujna, i da se pokrene stečaj. Na odluku suda može se uložiti žalba u roku od 15 dana, dok vjerovnici u naredna tri mjeseca mogu prijaviti svoja potraživanja od posrnulog slovenskog poduzeća. Rok za prijavu potraživanja je 6. siječnja 2011. Inače radnici Vegrada su, kako se navodi, početkom tjedna nastavili štrajk i traže isplatu zaostalih zarada. Vegrad iz Velenja je jedna od najvećih slovenskih građevinskih firmi i zapošljava tisuće radnika a u blokadi je od veljače ove godine. Bankrot Vegrada izazvao je snažan revolt javnosti u Sloveniji zbog lošeg položaja zaposlenih u tom poduzeću među kojima ima i mnogo radnika iz BIH.

Vegrad potonuo u stečajOkružni sud u Celju donio je odluku da se obustavi prinudna naplata u građevinskom poduzeću Vegrad, koja je počela 1. rujna, i da se pokrene stečaj.

Na odluku suda može se uložiti žalba u roku od 15 dana, dok vjerovnici u naredna tri mjeseca mogu prijaviti svoja potraživanja od posrnulog slovenskog poduzeća. Rok za prijavu potraživanja je 6. siječnja 2011.

Inače radnici Vegrada su, kako se navodi, početkom tjedna nastavili štrajk i traže isplatu zaostalih zarada. Vegrad iz Velenja je jedna od najvećih slovenskih građevinskih firmi i zapošljava tisuće radnika a u blokadi je od veljače ove godine.

Bankrot Vegrada izazvao je snažan revolt javnosti u Sloveniji zbog lošeg položaja zaposlenih u tom poduzeću među kojima ima i mnogo radnika iz BIH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik