Za licitaciju 14.600 hektara

Bez autora
Sep 26 2010

Skupština grada Sombora usvojila je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, a time su se stekli i uslovi za raspisivanje oglasa za licitaciju državnog poljoprivrednog zemljišta. Ove jeseni na licitacijama u arendu će biti ponuđeno nešto više od 14.600 hektara.Skoro toliku površinu poljoprivrednici su u zakup preuzeli u prethodne tri godine, pa će se u arendi obrađivati više od 30.000 hektara. Prosečna površina za nadmetanje ove jeseni biće oko 22 hektara...

Za licitaciju 14.600 hektaraSkupština grada Sombora usvojila je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, a time su se stekli i uslovi za raspisivanje oglasa za licitaciju državnog poljoprivrednog zemljišta.

Ove jeseni na licitacijama u arendu će biti ponuđeno nešto više od 14.600 hektara. Skoro toliku površinu poljoprivrednici su u zakup preuzeli u prethodne tri godine, pa će se u arendi obrađivati više od 30.000 hektara.

Prosečna površina za nadmetanje ove jeseni biće oko 22 hektara. Iz javnog nadmetanja biće izuzet 3.301 hektar koje obrađuje Poljoprivredno preduzeće „Graničar“ u Gakovu i 2.382 hektara državnog zemljišta koje obrađuje PP „Aleksa Šantić“, u istoimenom selu, jer su ova preduzeća u restrukturiranju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik