Zamena vojne imovine za stanove u Užicu

Bez autora
Sep 27 2010

Skupština grada usvojila je protokol koji bi uskoro trebalo da potpišu predstavnici Ministarstva odbrane i gradske vlasti o zameni vojne imovine za stanove u tom gradu. Za objekat Doma VS u centru grada, čija je vrednost procenjena na 140 miliona dinara, i kasarne „Četvrti puk“ u naselju Krčagovo, koja je procenjena na osam miliona evra, grad bi za potrebe vojske trebalo da izgradi 6.300 kvadratnih metara stambenog prostora. Grad već poseduje 500 kvadratnih metara stambenog prostora, što je uslov da početkom oktobra, kada se očekuje potpisivanje tog protokola, grad postane vlasnik Kluba VS. Ostatak stanova biće izgrađen u nekoliko narednih godina, a do 2012. godine u kasarni „Četvrti puk“ trebalo bi da bude osnovan integrisani univerzitet. Stanovi će se graditi u naseljima Carina, Krčagovo i Turica u okviru projekta stanogradnje, koji će podržati Vlada Srbije na osnovu Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, čime će biti značajno smanjeno finansijsko učešće Užica u tom projektu.

Zamena vojne imovine za stanove u UžicuSkupština grada usvojila je protokol koji bi uskoro trebalo da potpišu predstavnici Ministarstva odbrane i gradske vlasti o zameni vojne imovine za stanove u tom gradu.

Za objekat Doma VS u centru grada, čija je vrednost procenjena na 140 miliona dinara, i kasarne „Četvrti puk“ u naselju Krčagovo, koja je procenjena na osam miliona evra, grad bi za potrebe vojske trebalo da izgradi 6.300 kvadratnih metara stambenog prostora.

Obrazloživši taj predlog, gradonačelnik Jovan Marković je rekao da grad već poseduje 500 kvadratnih metara stambenog prostora, što je uslov da početkom oktobra, kada se očekuje potpisivanje tog protokola, grad postane vlasnik Kluba VS. Ostatak stanova, kako je rekao, biće izgrađen u nekoliko narednih godina, a do 2012. godine u kasarni „Četvrti puk“ trebalo bi da bude osnovan integrisani univerzitet.

Marković je dodao da će se stanovi graditi u naseljima Carina, Krčagovo i Turica u okviru projekta stanogradnje, koji će podržati Vlada Srbije na osnovu Zakona o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, čime će, kako je istakao, biti značajno smanjeno finansijsko učešće Užica u tom projektu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik