Agrium novi vlasnik "Banat semena"

Bez autora
Jan 14 2013

Odbor poverilaca "Banat semena" prihvatio je ponudu sremskomitrovačkog Agriuma od 155 miliona dinara za prodaju imovine zrenjaninske kompanije u stečaju. Agrium je bio jedini zainteresovani kupac imovine stečajnog dužnika Banat semena, koja je procenjena na 533 miliona dinara. Na ponovljeni oglas za prodaju u Privrednom sudu u Zrenjaninu, 20. decembra prošle godine, Agrium je ponudio tek trećinu od procenjene vrednosti, tako da je ostalo da se o ponudi, shodno zakonu, izjasni Odbor poverilaca. Posle odluke odbora, čeka se saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije, pa zaključivanje kupoprodajnog ugovora, posle čega bi usledila uplata ponuđenih 155 miliona dinara. Stečaj "Banat semena" u Privrednom sudu pokrenut je 24. novembra 2011. godine, na zahtev tadašnje Razvojne banke Vojvodine koja je iskazala potraživanje od 157 miliona dinara.

Agrium novi vlasnik "Banat semena"Odbor poverilaca "Banat semena" prihvatio je ponudu sremskomitrovačkog Agriuma od 155 miliona dinara za prodaju imovine zrenjaninske kompanije u stečaju.

Agrium je bio jedini zainteresovani kupac imovine stečajnog dužnika Banat semena, koja je procenjena na 533 miliona dinara, potvrdio je stečajni upravnik Dragan Božić.

Na ponovljeni oglas za prodaju u Privrednom sudu u Zrenjaninu, 20. decembra prošle godine, Agrium je ponudio tek trećinu od procenjene vrednosti, tako da je ostalo da se o ponudi, shodno zakonu, izjasni Odbor poverilaca.

Posle odluke odbora, čeka se saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije, pa zaključivanje kupoprodajnog ugovora, posle čega bi usledila uplata ponuđenih 155 miliona dinara.

Stečaj "Banat semena" u Privrednom sudu pokrenut je 24. novembra 2011. godine, na zahtev tadašnje Razvojne banke Vojvodine koja je iskazala potraživanje od 157 miliona dinara.

Problemi u poslovanju "Banat semena", specijalizovanog preduzeća za doradu, skladištenje i prodaju velikih količina kukuruza, pšenice, ječma, soje i drugih vrsta semena, posebno su se uvećali tokom poslednjih šest-sedam godina, kada su kontrolni paket akcija uzeli Rok Stanaj i Zoran Chopić koji su osumnjičeni "za pranje novca".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik