Besplatan sjemenski paket za sadnju okućnica

Bez autora
Mar 29 2020

Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka kako bi ublažio ekonomske posljedice epidemiološke krize dodijeliće besplatne sjemenske pakete za zasad okućnica, a prednost će, između ostalih, imati osobe koje su izgubile posao i samohrani roditelji.

Kategorije koje imaju prioitet pri izboru su višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i slično.

Prema postavljenim uslovima, potrebno je imati raspoloživu obradivu površinu od najmanje 500 metara kvadratnih, a ovaj sjemenski paket dovoljan je da podmiri sadnju povrća do te površine.

"U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, obezbijeđeno je 450 paketa za sadnju koji sadrže vještačko đubrivo, sjemena i rasad osnovnih povrtarskih kultura", navode iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, prenosi Srna.

Svi zainteresovani se mogu javiti na brojeve telefona Centra 051/433-620, 051/ 433-623 i 051/433-622, najkasnije do 1. aprila.

Komercijalna gazdinstva ne mogu aplicirati za ove pakete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik