"Delta agrar" počeo proizvodnju sadnica jabuka u Apatinu

Bez autora
Sep 12 2013

Kompanija “Delta agrar” saopštila je danas da je počela proizvodnju sadnica jabuka na imanju “Jedinstvo” iz Apatina, koje se prostire na 35 hektara, a u koji je do sada uloženo 1,5 milion evra. Rasadnik “Delta agrara” jedinstven je u Srbiji po tome što predstavlja jedino proizvodno mesto na kome se u Srbiji proizvode dvogodišnje sadnice jabuka po italijanskoj tehnologiji. U ovom trenutku tržištu smo spremni da ponudimo 250.000 dvogodišnjih sadnica sorti jabuka Gala, Breburn, Crveni delišes, Zlatni delišes i Greni smit, rekao je novinarima Gojko Zagorac, menadžer novih projekata u “Delta agraru” prilikom obilaska rasadnika. On je istakao da se cena sadnice kreće u rasponu od 3,5 do 4,5 evra po sadnici.

"Delta agrar" počeo proizvodnju sadnica jabuka u ApatinuKompanija “Delta agrar” saopštila je danas da je počela proizvodnju sadnica jabuka na imanju “Jedinstvo” iz Apatina, koje se prostire na 35 hektara, a u koji je do sada uloženo 1,5 milion evra.

Rasadnik “Delta agrara” jedinstven je u Srbiji po tome što predstavlja jedino proizvodno mesto na kome se u Srbiji proizvode dvogodišnje sadnice jabuka po italijanskoj tehnologiji.

- U ovom trenutku tržištu smo spremni da ponudimo 250.000 dvogodišnjih sadnica sorti jabuka Gala, Breburn, Crveni delišes, Zlatni delišes i Greni smit - rekao je novinarima Gojko Zagorac, menadžer novih projekata u “Delta agraru” prilikom obilaska rasadnika.

On je istakao da se cena sadnice kreće u rasponu od 3,5 do 4,5 evra po sadnici. Zagorac je naveo da je prošle nedelje bilo oko 100 potencijalnih kooperanata koji su raspoloženi za kupovinu ovih sadnica, a kako je naveo, mogućnost da kupe ove sadnice jabuka imaće svi proizvođači u Srbiji.

Julka Tošić iz “Delta agrara” rekla je da će ubuduće kooperanti “Delta agrara” po nižim cenama moći da nabave ove sadnice u Apatinu, jer su ih do sada dobijali iz Italije.

Kako su objasnili u “Delta agraru” ove sadnice u odnosu na klasične karakteriše to što daju još veći rod i gušću sadnju u voćnjaku od preko 5.000 stabala po hektaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik