Eliksir grupa uložila 30 miliona evra u fabriku đubriva

Eliksir grupa je uložila 30 miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju fabrike mineralnih đubriva Eliksir Zorka u Šapcu, koja bi trebalo da bude otvorena početkom jeseni. Kada pomenuta fabrika krene sa radom, proizvodni kapaciteti Eliksir Zorke Šabac će biti na nivou od 300.000 tona mineralnog đubriva. Ta kompanija na Novosadskom sajmu dobila dva priznanja - veliku zlatnu medalju i zlatnu medalju u konkurenciji proizvoda hemijske industrije. Fabrika mineralnih đubriva Eliksir Zorka krajem 2011. godine postala je deo poslovnog sistema Eliksir Grupe, a tokom 2012. započet je novi investicioni ciklus kroz revitalizaciju postojećih i izgradnju novih objekata i pogona za proizvodnju fosfornih i NPK đubriva.

Eliksir grupa uložila 30 miliona evra u fabriku đubrivaEliksir grupa je uložila 30 miliona evra u izgradnju i rekonstrukciju fabrike mineralnih đubriva Eliksir Zorka u Šapcu, koja bi trebalo da bude otvorena početkom jeseni, izjavio je danas PR menadžer Eliksir grupe Branislav Maričić.

On je na konferenciji za novinare, održanoj na 80. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, istakao da će kada pomenuta fabrika krene sa radom, proizvodni kapaciteti Eliksir Zorke Šabac biti na nivou od 300.000 tona mineralnog đubriva.

Ta kompanija na Novosadskom sajmu dobila dva priznanja - veliku zlatnu medalju i zlatnu medalju u konkurenciji proizvoda hemijske industrije.

Maričić je precizirao da je Fabrika mineralnih đubriva Eliksir Zorka krajem 2011. godine postala deo poslovnog sistema Eliksir Grupe, a da je tokom 2012. započet novi investicioni ciklus kroz revitalizaciju postojećih i izgradnju novih objekata i pogona za proizvodnju fosfornih i NPK đubriva.

"Koristeći postojeću lokaciju i infrastrukturu, izgradili smo potpuno novu i ekološki bezbednu fabriku mineralnih đubriva po najsavremenijoj tehnologiji i nova savremena skladišta, a revitalizovali smo sve rezervoare za skladištenje sumporne kiseline, fosforne kiseline i amonijaka", rekao je Maričić naglasivši da svi proizvodni procesi u potpunosti usklađeni sa najsavremenijim standardima u oblasti zaštite životne sredine.

Pored fabrike u Šapcu, u sastavu Eliksir Grupe posluje i IHP Prahovo a, kako je rekao Maričić, strateški plan te kompanije je da značajnim ulaganjima u proizvodne pogone, vrednim više od 55 miliona evra, proizvodni kapaciteti na dve lokacije u 2016. godini dostignu nivo od 550.000 do 600.000 tona godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik