Grin onli otvara pogon u Svilajncu

Bez autora
Jun 07 2010

Kompanija Grin onli iz Izraela otvoriće u ponedeljak u Svilajncu pogone za proizvodnju začinskog bilja. Proizvodni pogoni kompanije Grin onli biće opremljeni sistemima za navodnjavanje, plastenicima i drugom opremom u vrednosti od 850.000 evra. Planirano je da proizvodnja bilja započne ovog meseca na površini od deset hektara i da se u nju uključi veći broj radnika, s obzirom da se rad obavlja uglavnom ručno. Izraelska kompanija namerava da proširi proizvodnju na sto hektara, čime bi ta opština postala centar za proizvodnju začinskog bilja i povrća u Srbiji. Najavljeno je da će pogone otvoriti potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin i ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol.

Grin onli otvara pogon u SvilajncuKompanija Grin onli iz Izraela otvoriće u ponedeljak u Svilajncu pogone za proizvodnju začinskog bilja.

Proizvodni pogoni kompanije Grin onli biće opremljeni sistemima za navodnjavanje, plastenicima i drugom opremom u vrednosti od 850.000 evra.

Planirano je da proizvodnja bilja započne ovog meseca na površini od deset hektara i da se u nju uključi veći broj radnika, s obzirom da se rad obavlja uglavnom ručno.

Kako su najavili u opštini Svilajnac, izraelska kompanija namerava da proširi proizvodnju na sto hektara, čime bi ta opština postala centar za proizvodnju začinskog bilja i povrća u Srbiji.

Najavljeno je da će pogone otvoriti potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić, ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin i ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik