Kukuruz u septembru pojeftinio za četiri dinara

Bez autora
Oct 05 2011

Ponuda prirodno sušenog kukuruza na pijacama tokom septembra bila je nešto bolja u odnosu na avgust, a dominantna prodajna cena iznosila je 22 dinara za kilogram, što je za četiri dinara manje nego u prethodnom mesecu. Kukuruz je najčešće bio upakovan u džakove od 50 kilograma, a cena se kretala od 21 do 33 dinara za kilogram (din/kg). U silosima na području Srbije kukuruz u rinfuzu mogao se pazariti po ceni od 19 do 20 din/kg u zavisnosti od ponude i tražnje, ali je ipak dominirao iznos od 20 din/kg. Obim ponude pšenice upakovane u džakove bio je dosta dobar na pijacama u Srbiji, kao i u avgustu. Dominantna cena po kojoj se mogla pazariti pšenica u džakovima na pijacama bila je 26 din/kg, što je za dinar skuplje u odnosu na prethodni mesec. U silosima je pšenica u rinfuzu roda 2011. godine najčešće plaćana od 17 do 20 din/kg, u zavisnosti od kvaliteta zrna i obima prodaje.

Kukuruz u septembru pojeftinio za četiri dinaraPonuda prirodno sušenog kukuruza na pijacama tokom septembra bila je nešto bolja u odnosu na avgust, a dominantna prodajna cena iznosila je 22 dinara za kilogram, što je za četiri dinara manje nego u prethodnom mesecu, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Kukuruz je najčešće bio upakovan u džakove od 50 kilograma, a cena se kretala od 21 do 33 dinara za kilogram (din/kg).

U silosima na području Srbije kukuruz u rinfuzu mogao se pazariti po ceni od 19 do 20 din/kg u zavisnosti od ponude i tražnje, ali je ipak dominirao iznos od 20 din/kg.

Obim ponude pšenice upakovane u džakove bio je dosta dobar na pijacama u Srbiji, kao i u avgustu. Dominantna cena po kojoj se mogla pazariti pšenica u džakovima na pijacama bila je 26 din/kg, što je za dinar skuplje u odnosu na prethodni mesec.

U silosima je pšenica u rinfuzu roda 2011. godine najčešće plaćana od 17 do 20 din/kg, u zavisnosti od kvaliteta zrna i obima prodaje.

Obim ponude stočnog ječma upakovanog u džakove na pijacama u Srbiji bio je prosečan. Dominantna prodajna cena ove žitarice bila je viša u odnosu na avgust za jedan dinar po kg i iznosila je 26 din/kg. Prodaja rinfuznog stočnog ječma u silosima u Srbiji odvijala se po ceni od 20 do 25 din/kg.

Prosečna je bila ponuda i prodaja stočnog brašna na pijacama u Srbiji. Ovo stočno hranivo moglo se kupiti po ceni od 12 do 19 din/kg, ali je dominirao iznos od 18 din/kg.

U maloprodajnim objektima stočno brašno se takođe moglo pazariti po ceni od 18 din/kg.

U septembru je nastavljen trend dosta slabe ponude lucerkinog sena u balama na pijacama u Srbiji, a cena tog značajnog kabastog stočnog hraniva varirala je od obima ponude od sedam do 17 din/kg, ali je dominirao iznos od 12 din/kg.

Što se tiče prodaje baliranog lucerkinog sena na gazdinstvima, takođe je obim ponude bio jako slab, a dominantna prodajna cena iznosila je 12 din/kg, kao i u avgustu.

Sojina sačma mogla se tokom proteklog meseca kupiti po dominantnoj ceni od 55 din/kg, a ponuda i tražnja ove komponente za pripremu stočne hrane bila je prosečna.

Nije bilo značajnijih promena u pogledu cena lucerkinog brašna u maloprodajnim objektima i ona je iznosila 30 din/kg.

Kada je reč o ponudi i tražnji suncokretove sačme, one su bile uobičajene, a najčešća prodajna cena iznosila je 33 din/kg, kao i prethodnog meseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik