MIDAS uspješan

Bez autora
Sep 20 2011

Program grantova za poljoprivredna gazdinstva u okviru projekta MIDAS veoma je uspješan. U toku su jačanja savjetodavnih službi u poljoprivredi, kao i podrška i opremanje Dijagnostičke veterinarske laboratorije. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa liderom tima Svjetske banke Malatijem Džajavikramom razgovarao je juče o aktivnostima u projektu, sa posebnim osvrtom na komponentu MIDAS grantova. Pored programa grantova za poljoprivredna gazdinstva, radi se na adaptaciji i opremanju Instituta za biologiju mora u Kotoru, kao i izgradnji carinskog mjesta za kontrolu prehrambenih proizvoda biljnog i životinjskog porijekla. Na sastanku je ocijenjeno da je prvi javni poziv za MIDAS grantove za mjeru investicije u poljoprivredna gazdinstva u funkciji jačanja konkurentnosti u fazi procjene prijava. Krajem jula i početkom avgusta potpisano je prvih 79 sporazuma o grantu, a naredna potpisivanja, kroz ovaj projekat Svjetske banke i Ministarstva, nastaviće se početkom oktobra. Sredstva za taj program obezbijeđena su dijelom iz kredita IBRD, a dijelom iz granta Fonda za zaštitu životne sredine.

MIDAS uspješanProgram grantova za poljoprivredna gazdinstva u okviru projekta MIDAS veoma je uspješan.

U toku su jačanja savjetodavnih službi u poljoprivredi, kao i podrška i opremanje Dijagnostičke veterinarske laboratorije, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević sa liderom tima Svjetske banke Malatijem Džajavikramom razgovarao je juče o aktivnostima u projektu, sa posebnim osvrtom na komponentu MIDAS grantova.

- Pored programa grantova za poljoprivredna gazdinstva, radi se na adaptaciji i opremanju Instituta za biologiju mora u Kotoru, kao i izgradnji carinskog mjesta za kontrolu prehrambenih proizvoda biljnog i životinjskog porijekla - saopštili su iz Ministarstva.

Na sastanku je ocijenjeno da je prvi javni poziv za MIDAS grantove za mjeru investicije u poljoprivredna gazdinstva u funkciji jačanja konkurentnosti u fazi procjene prijava.

- Jako smo zadovoljni što je krajem jula i početkom avgusta potpisano prvih 79 sporazuma o grantu, a nadamo se da će se naredna potpisivanja, kroz ovaj projekat Svjetske banke i Ministarstva, nastaviti početkom oktobra - navodi se u saopštenju.

Sredstva za taj program obezbijeđena su dijelom iz kredita IBRD, a dijelom iz granta Fonda za zaštitu životne sredine.

Program je definisan tako da domaće farmere pripremi za kasniju implementaciju IPARD programa i drugih evropskih poljoprivrednih fondova namijenjenih za ruralni razvoj.

U program kreditne podrške uključio se i Investiciono-razvojni fond, a biće započete i pripreme za drugi javni poziv za podršku poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačkim kapacitetima, kao i za jačanje zaštite životne sredine na poljoprivrednim gazdinstvima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik