Otvorene farme u Srpcu i Laktašima, posao za 30 radnika

Bez autora
Apr 27 2014

Slovenačka kompanija "Perutnina Ptuj" otvorila je u petak u Kladarima kod Srpca četiri peradarske farme u koje je uloženo 4,5 miliona i distributivni centar u Trnu vrijedan 2,8 miliona KM. Objekte su u upotrebu pustili ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, generalni direktor "Perutnine Ptuj" Roman Glaser i direktor klaonice "Perutnina Ptuj" Povelič-Srbac Tomi Rumpf. Ovdje će u startu biti zaposleno 30 novih radnika, a u drugoj fazi biće otvoreno još nekoliko desetina radnih mjesta. Farme u Kladarima imaće godišnji kapacitet od 120.000 pilića u jednom turnusu ili 700.000 pilića godišnje, dok će distributivni centar u Trnu biti jedan od 12 sličnih objekata koje smo izgradili u regionu, rekao je Glaser navodeći da je planirana izgradnja još dvije farme.

Otvorene farme u Srpcu i Laktašima, posao za 30 radnikaSlovenačka kompanija "Perutnina Ptuj" otvorila je u petak u Kladarima kod Srpca četiri peradarske farme u koje je uloženo 4,5 miliona i distributivni centar u Trnu vrijedan 2,8 miliona KM.

Objekte su u upotrebu pustili ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, generalni direktor "Perutnine Ptuj" Roman Glaser i direktor klaonice "Perutnina Ptuj" Povelič-Srbac Tomi Rumpf.

- Ovdje će u startu biti zaposleno 30 novih radnika, a u drugoj fazi biće otvoreno još nekoliko desetina radnih mjesta. Farme u Kladarima imaće godišnji kapacitet od 120.000 pilića u jednom turnusu ili 700.000 pilića godišnje, dok će distributivni centar u Trnu biti jedan od 12 sličnih objekata koje smo izgradili u regionu - rekao je Glaser navodeći da je planirana izgradnja još dvije farme.

Rumpf je istakao da u srbačkom pogonu zapošljavaju 211 radnika, a angažovana su i 82 kooperanta.

- Otvaranjem farmi u Kladarima biće omogućena vlastita proizvodnja brojlera, čime ćemo se još više učvrstiti kao vodeća kompanija u proizvodnji pilećeg mesa na ovim prostorima. Objekti zadovoljavaju sve standarde Evropske unije i izgrađeni su po najsavremenijim tehnologijama čime je spriječeno zagađenje životne okoline - rekao je Rumpf.

On je podsjetio da je prije tri godine uloženo 100.000 evra u sanaciju prečistača za otpadne vode u srbačkoj klaonici i da su jedini privredni subjekt u Srpskoj koji izvozi klaonički otpad u Srbiju gdje se obavlja njegova prerada.

Kovačević je rekao je da je Vlada RS opredijeljena da podrži razvoj privrednih kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega je Investiciono-razvojna banka RS odobrila slovenačkoj kompaniji kredit u iznosu od tri miliona KM.

- Ministarstvo na čijem sam čelu je takođe dalo finansijsku podršku kroz programe podsticaja u iznosu od 212.000 maraka. Svaka slična investicija koja predviđa otvaranje novih radnih mjesta dobiće našu podršku - istakao je Kovačević.

"Perutnina Ptuj" je 14. po veličini kompanija u Sloveniji koja godišnje ostvaruje prihod od 265 miliona evra i zapošljava 3.684 radnika od čega 570 u BiH.

Pomoć školi i klubu

Tomi Rumpf uručio je ček vrijedan 500 maraka Osnovnoj školi "Dositej Obradović" iz Razboja kod Srpca i paket sportske opreme za Fudbalski klub iz Kladara, čiji je generalni sponzor upravo slovenačka kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik