Počela isplata poljoprivrednih subvencija

Bez autora
May 16 2010

Počela je isplata subvencija od 14.000 dinara po hektaru registrovanim poljoprivrednicima, a na osnovu Uredbe o regresiranju ratarske i povrtarske proizvodnje u 2010. Prema ranijim najavama iz Ministarstva poljoprivrede, najpre će se isplaćivati subvencije za površine koje su u marginalnim područjima i na Kosovu, a najkasnije do 20. maja počeće isplata i poljoprivrednicima na ostalim područjima. Sredstva bi trebalo da budu isplaćena do 31. jula za sve ljude koji su se prijavili u prvom krugu do 30. juna, dok će oni poljoprivrednici koji podnesu zahteve za subvencije drugom roku, od 1. do 30. septembra, dobiti novac do kraja oktobra, odnosno početka novembra.

Počela isplata poljoprivrednih subvencijaMinistar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da je danas počela isplata subvencija od 14.000 dinara po hektaru registrovanim poljoprivrednicima, a na osnovu Uredbe o regresiranju ratarske i povrtarske proizvodnje u 2010.

"Nadamo se da ćemo je (subvenciju) ove godine isplatiti još ranije nego prethodne", rekao je on u pauzi međunarodne konferencije o reformi zajedničke poljoprivredne politike EU.

Prema ranijim najavama iz Ministarstva poljoprivrede, najpre će se isplaćivati subvencije za površine koje su u marginalnim područjima i na Kosovu, a najkasnije do 20. maja počeće isplata i poljoprivrednicima na ostalim područjima.

Sredstva bi trebalo da budu isplaćena do 31. jula za sve ljude koji su se prijavili u prvom krugu do 30. juna, dok će oni poljoprivrednici koji podnesu zahteve za subvencije drugom roku, od 1. do 30. septembra, dobiti novac do kraja oktobra, odnosno početka novembra.

Ove godine više od 300.000 gazdinstava obnovilo je registraciju, na osnovu koje mogu da konkurišu za sredstva od 14.000 dinara po hektaru za nabavku semena, đubriva i goriva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik