Podrška individualnim proizvođačima

Bez autora
Sep 09 2013

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da su gradske vlasti spremne da podrže angažman onih koji na vlastitoj zemlji pokreću proizvodnju i omogućavaju zapošljavanje određenog broja ljudi. Gavranović je tokom posjete domaćinstva Zorana Tucikešića, uzgajivača gljiva, u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Piskavica, rekao novinarima da je ovo dobar primjer porodičnog posla, koji može i treba da se širi. On je naveo da Tucikešić godišnje proizvede oko 35 tona gljiva i da najveći dio njegove proizvodnje završava na banjalučkom tržištu, odnosno u velikim trgovačkim lancima. Tucikešić je najavio da želi da proširi postojeće kapacitete i mi smo spremni da podržimo ovakav angažman onih, koji na vlastititoj zemlji, pokreću proizvodnju i omogućavaju da se zaposli određen broj ljudi, rekao je Gavranović.

Podrška individualnim proizvođačimaGradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da su gradske vlasti spremne da podrže angažman onih koji na vlastitoj zemlji pokreću proizvodnju i omogućavaju zapošljavanje određenog broja ljudi.

Gavranović je tokom posjete domaćinstva Zorana Tucikešića, uzgajivača gljiva, u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Piskavica, rekao novinarima da je ovo dobar primjer porodičnog posla, koji može i treba da se širi.

On je naveo da Tucikešić godišnje proizvede oko 35 tona gljiva i da najveći dio njegove proizvodnje završava na banjalučkom tržištu, odnosno u velikim trgovačkim lancima.

"Tucikešić je najavio da želi da proširi postojeće kapacitete i mi smo spremni da podržimo ovakav angažman onih, koji na vlastititoj zemlji, pokreću proizvodnju i omogućavaju da se zaposli određen broj ljudi", rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke izrazio je uvjerenje da će Tucikešić ostvariti plan da proizvodi 100 tona gljiva godišnje.

Govoreći o saradnji gradske uprave i Mjesne zajednice Piskavica, Gavranović je istakao da mještani ovog naselja imaju razloga za zadovoljstvo i da je proteklih nekoliko godina mnogo urađeno u oblasti komunalne infrastrukture.

"Upravo smo na ovom terenu ostvarili naš cilj da gradski vodovod dođe i do same periferije grada. Tu je i solidna putna mreža, a Piskavica je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u kojoj bilježimo blagi rast broja upisane djece u školu", kaže Gavranović.

On je podsjetio da grad Banjaluka iz budžeta izdvaja oko 2,5 miliona KM za ulaganje u poljoprivredu.

Predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban rekao da današnja posjeta Mjesnoj zajednici Piskavica predstavlja primjer dobre saradnje između Administrativne službe grada, odbornika gradskog parlamenta i Savjeta ove mjesne zajednice.

Tucikešić je rekao da uzgoj gljiva predstavlja dobar posao, koji, uz mnogo truda i odricanja, može obezbijediti egzistenciju porodice.

"Ovim poslom se bavim već desetak godina. Namjeravam da proširim proizvodnju, potrebno je uložiti i u hladnjače i vjerujem da ću u tome uspjeti", istakao je Tucikešić.

Gavranović i predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban su u Mjesnoj zajednici Piskavica, osim domaćinstva Tucikešića, posjetili i Dom kulture i ambulantu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik