Podržani projekti 11 poljoprivrednika

Bez autora
Jul 31 2013

Ugovore za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u poljoprivredna gazdinstva, u okviru drugog i trećeg poziva MIDAS projekta, potpisalo je 11 poljoprivrednih proizvođača iz sedam opština, čija vrijednost investicija iznosi 135 hiljada eura. Potencijalana vrijednost grant podrške, kada se uspješno završi investicija, trebalo bi da iznosi 81 hiljadu eura. Ugovore su potpisala po tri aplikanta iz Nikšića i Berana i po jedan iz Cetinja, Plava, Mojkovca, Pljevalja i Podgorice, a novci iz projekta biće namijenjeni za rekonstrukciju i nabavku mehanizacije i opreme, adaptaciju hala i izgradnju i dogradnju objekata.

Podržani projekti 11 poljoprivrednikaUgovore za dodjelu bespovratnih sredstava za investicije u poljoprivredna gazdinstva, u okviru drugog i trećeg poziva MIDAS projekta, potpisalo je 11 poljoprivrednih proizvođača iz sedam opština, čija vrijednost investicija iznosi 135 hiljada eura.

Potencijalana vrijednost grant podrške, kada se uspješno završi investicija, trebalo bi da iznosi 81 hiljadu eura.

Ugovore su potpisala po tri aplikanta iz Nikšića i Berana i po jedan iz Cetinja, Plava, Mojkovca, Pljevalja i Podgorice, a novci iz projekta biće namijenjeni za rekonstrukciju i nabavku mehanizacije i opreme, adaptaciju hala i izgradnju i dogradnju objekata.

Ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petaru Ivanoviću je drago da se broj učesnika po pozivima MIDAS stalno povećava, navodeći da je u toku četvrtog bilo 500 aplikacija što je ogroman rast u odnosu na dosadašnje pozive i potvrda da rad na terenu daje rezultate.

Prema njegovim riječima, do sada urađeno daje mogućnost da u naredne četiri godine, gotovo sasvim izvjesno, planiraju investicije vrijedne između 14 i 15 miliona eura godišnje u oblasti poljoprivrede.

Vođa kancelarije MIDAS-a u Crnoj Gori Miloš Šturanović podsjetio je da je u okviru četiri poziva za grantove primljeno 1,4 hiljade aplikacija, ukupne vrijednosti 36 miliona eura.

- Zaključili smo 412 ugovora o bespovratnoj grant podršci, ukupne vrijednosti investicija 7,5 miliona eura. Vrijednost naše grant podrške je 3,8 miliona eura. Od toga je uspješno završeno 299 investicija, vrijednosti pet miliona eura i na račune poljoprivrednih proizvođača, odnosno korisnika programa, uplaćeno je 2,5 miliona eura – naveo je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik