Poljoprivrednici će morati da uplate zdravstveno osiguranje

Bez autora
Aug 05 2013

Poljoprivrednici u Republici Srpskoj ubuduće će morati da izmire svoje obaveza prema zdravstvenom osiguranju da bi dobili određene premije iz budžeta. To će obezbijediti određeni dio sredstava zdravstvu Srpske, jer je do sada u ovoj oblasti bilo minimalno uplata. Najveća injekcija zdravstvu bilo bi povećanje akciza za cigarete i alkohol. Uputili smo inicijativu Savjetu ministara BiH, a povećanje akciza u potpunosti bi u idućoj godini riješilo finansiranje zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj. U prošloj godini u BiH legalno je prodato 413 miliona paklica cigareta, što je nanijelo veliku štetu zdravstvenom sistemu liječenjem oboljelih od malignih bolesti, kao i oboljenja srca i krvnih sudova. Za srijedu, 7. avgusta, najavljen je sastanak sa rukovodstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, na kojem će biti riječi o značajnim uštedama ostvarenim u zdravstvu.

Poljoprivrednici će morati da uplate zdravstveno osiguranjePoljoprivrednici u Republici Srpskoj ubuduće će morati da izmire svoje obaveza prema zdravstvenom osiguranju da bi dobili određene premije iz budžeta, rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Slobodan Stanić.

Prema njegovima riječima, to će obezbijediti određeni dio sredstava zdravstvu Srpske, jer je do sada u ovoj oblasti bilo minimalno uplata.

"Najveća injekcija zdravstvu bilo bi povećanje akciza za cigarete i alkohol. Uputili smo inicijativu Savjetu ministara BiH, a povećanje akciza u potpunosti bi u idućoj godini riješilo finansiranje zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj", naglasio je Stanić.

On je podsjetio da je u prošloj godini u BiH legalno prodato 413 miliona paklica cigareta, što je nanijelo veliku štetu zdravstvenom sistemu liječenjem oboljelih od malignih bolesti, kao i oboljenja srca i krvnih sudova.

Stanić je za srijedu, 7. avgusta, najavio sastanak sa rukovodstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, na kojem će biti riječi o značajnim uštedama ostvarenim u zdravstvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik