Poljoprivrednicima iz Pljevalja i Bijelog Polja dostupni grantovi

Bez autora
Apr 25 2014

Poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da, posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj, apliciraju na poziv za grantove projekte vrijednosti od hiljadu do osam hiljada eura, koji se odnose na kupovinu opreme – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Poljoprivrednicima iz Pljevalja i Bijelog Polja dostupni grantoviCilj je unapređenje i inovacija proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Poziv je otvoren ne samo za poljoprivredne proizvođače i njihova udruženja, nego i turističke organizacije, agencije za razvoj, proizvođače rukotvorina, kao i organizacije civilnog društva koje imaju aktivnosti sa ciljem ruralnog razvoja. Za grupe korisnika namijenjeni su grantovi u iznosu do 35.000 eura, naveli su iz Ministarstva.

Poljoprivrednicima iz Pljevalja i Bijelog Polja dostupni grantoviPoljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da, posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj, apliciraju na poziv za grantove  projekte vrijednosti od hiljadu do osam hiljada eura, koji se odnose na kupovinu opreme – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Poljoprivrednicima iz Pljevalja i Bijelog Polja dostupni grantoviCilj je unapređenje i inovacija proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

- Poziv je otvoren ne samo za poljoprivredne proizvođače i njihova udruženja, nego i turističke organizacije, agencije za razvoj, proizvođače rukotvorina, kao i organizacije civilnog društva koje imaju aktivnosti sa ciljem ruralnog razvoja. Za grupe korisnika namijenjeni su grantovi u iznosu do 35.000 eura – naveli su iz Ministarstva.

Oni su kazali, da poziv za takozvane ABD grant  šeme objavila je međunarodna NVO, Stalna radna grupa za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope
(SWG), čiji je  član i Crna Gora i dodali,da je poziv  upućen zainteresovanim korisnicima u našoj zemlji, zahvaljujući rezultatima nedavno održane konferencije u Briselu, na kojoj je učestvovao i ministar poljoprivrede ruralnog razvoja Petar Ivanović.

- Cilj je da se podrže investicije u prekograničnim regionima Drina – Tara, gdje pripadaju pomenute opštine u Crnoj Gori, kao i Drina – Sava.

Potrebno je da se investicije odnose na unapređenje proizvodnih procesa, implementaciju poboljšane tehnologije i poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga –  navode iz Ministarstva.

Oni su kazali, da je cilj podsticaja da se ekonomski ojačaju ti regioni, kroz snaženje preduzetničke inicijative i dodali, da je fokus na turističkoj ponudi, unapređenju proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda, kao i saradnji između svih učesnika u lancu vrijednosti.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači aplikacije za gratove treba da dostave do 8. maja 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik