Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti ruralnog razvoja

Bez autora
May 16 2010

Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Republike Srpske Saša Dragin i Radivoje Bratić su na 77. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpisali Memorandum o razumevanju u oblasti ruralnog razvoja. Ovaj memorandum predviđa jačanje pomoći Srbije poljoprivredi Republike Srpske, pre svega u obezbeđivanju mineralnih đubriva i u savetodavnom sektoru. Potpisivanjem ovog dokumenta intenzivira se saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti poljoprivrede, koja je i do sada bila veoma dobra. Takođe, potpisivanje pomenutog memoranduma predstavlja konkretizaciju saradnje u poljoprivredi u okviru specijalnih paralelnih veza Srbije i RS. Ovim dokumentom će biti uspostavljena posebna direktna veza, pre svega u savetodavnoj oblasti, što će omogućiti da poljoprivrednici iz RS brže i efikasnije dođu do neophodnih informacija i saveta od brojnih naučnih instituta i drugih institucija u Srbiji.

Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti ruralnog razvojaMinistri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Republike Srpske Saša Dragin i Radivoje Bratić su na 77. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpisali Memorandum o razumevanju u oblasti ruralnog razvoja.

Ovaj memorandum predviđa jačanje pomoći Srbije poljoprivredi Republike Srpske, pre svega u obezbeđivanju mineralnih đubriva i u savetodavnom sektoru.

Potpisivanjem ovog dokumenta intenzivira se saradnja Srbije i Republike Srpske u oblasti poljoprivrede, koja je i do sada bila veoma dobra. Takođe, potpisivanje pomenutog memoranduma predstavlja konkretizaciju saradnje u poljoprivredi u okviru specijalnih paralelnih veza Srbije i RS.

Ovim dokumentom će biti uspostavljena posebna direktna veza, pre svega u savetodavnoj oblasti, što će omogućiti da poljoprivrednici iz RS brže i efikasnije dođu do neophodnih informacija i saveta od brojnih naučnih instituta i drugih institucija u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik