Potpisani ugovori za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Bez autora
Jun 13 2010

U petak su u Skupštini AP Vojvodine potpisani ugovori sa 30 korisnika kredita, koji su dobili sredstva na konkursu za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu. U budžetu Fonda za ovu novu kreditnu liniju izdvojeno je 25 miliona dinara za 30 korisnika kredita, gde je grejs period godinu dana, a otplata sa dva posto kamatne stope na 36 meseci je mnogo povoljnija, nego bilo koja bankraska kreditna linija. Fond za razvoj poljoprivrede je pre nekoliko godina pokrenuo kreditnu liniju usmerenu ka zasadima autohtone vinove loze, sa željom da se upravo jedinstvene vojvođanske sorte neguju. Za ove namene do sada su sredstva uzela 62 korisnika kredita, u ukupnoj vrednosti od 35 miliona dinara. Kada su u pitanju krediti usmereni ka novim zasadima voća u poslednje dve godine potpisani su ugovori sa 100 korisnika u ukupnoj vrednosti od 40 miliona dinara, sa godišnjom kamatnom stopom od dva posto, koliko je mesečna bankarska kamata.

Potpisani ugovori za nabavku poljoprivredne mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvuDirektor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo i viši savetnik u Fondu Stojan Marinković su u petak u Skupštini AP Vojvodine potpisali ugovore sa 30 korisnika kredita, koji su dobili sredstva na konkursu za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu.

U budžetu Fonda za ovu novu kreditnu liniju izdvojeno je 25 miliona dinara za 30 korisnika kredita, gde je grejs period godinu dana, a otplata sa dva posto kamatne stope na 36 meseci je mnogo povoljnija, nego bilo koja bankraska kreditna linija.

Fond za razvoj poljoprivrede je pre nekoliko godina pokrenuo kreditnu liniju usmerenu ka zasadima autohtone vinove loze, sa željom da se upravo jedinstvene vojvođanske sorte neguju. Za ove namene do sada su sredstva uzela 62 korisnika kredita, u ukupnoj vrednosti od 35 miliona dinara.

Kada su u pitanju krediti usmereni ka novim zasadima voća u poslednje dve godine potpisani su ugovori sa 100 korisnika u ukupnoj vrednosti od 40 miliona dinara, sa godišnjom kamatnom stopom od dva posto, koliko je mesečna bankarska kamata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik