Povećana cena maline za 10 dinara

Bez autora
Sep 14 2011

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije obišli su danas hladnjaču “Sirogojno kompani” i prisustvovali sastanku sa njenim kooperantima, proizvođačima malina. Ministar Miloš Milovanović izjavio je danas da je na sastanku pronađeno rešenje da se na osnovu ugovora koji su već zaključeni akontna cena, koja je već isplaćena proizvođačima za maline koje su isporučili ovoj kompaniji, poveća za 10 dinara. U resornom ministarstvu juče je održan i sastanak sa predstavnicima osam udruženja proizvođača malina, kojima su predočena rešenja koja stoje na raspolaganju i koja daju rezultate. Hladnjača “Sirogojno kompani” je malinu otkupljenu u 2011. godini isplatila u toku i po završetku berbe, zaključno sa krajem avgusta. Isplaćena je cena koja je u skladu sa Pravilnikom o otkupu bila istaknuta na otkupnim mestima. Imajući u vidu to da će uskoro biti zaključeni ugovori za prodaju maline, “Sirogojno kompani” će potom napraviti obračun prosečne izvozne cene i obavestiti svoje kooperante o tome koju visinu doplate im donosi raspodela po principu 51 posto za poljoprivredne proizvođače i 49 posto za fabriku. Ovakva raspodela utvrđena je ugovorom između firme “Sirogojno kompani” i kooperanata i u potpunosti je poštovana i prethodnih godina.

Povećana cena maline za 10 dinaraPredstavnici Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije obišli su danas hladnjaču “Sirogojno kompani” i prisustvovali sastanku sa njenim kooperantima, proizvođačima malina.

Ministar Miloš Milovanović izjavio je danas da je na sastanku pronađeno rešenje da se na osnovu ugovora koji su već zaključeni akontna cena, koja je već isplaćena proizvođačima za maline koje su isporučili ovoj kompaniji, poveća za 10 dinara.

U resornom ministarstvu juče je održan i sastanak sa predstavnicima osam udruženja proizvođača malina, kojima su predočena rešenja koja stoje na raspolaganju i koja daju rezultate.

Hladnjača “Sirogojno kompani” je malinu otkupljenu u 2011. godini isplatila u toku i po završetku berbe, zaključno sa krajem avgusta. Isplaćena je cena koja je u skladu sa Pravilnikom o otkupu bila istaknuta na otkupnim mestima.

Imajući u vidu to da će uskoro biti zaključeni ugovori za prodaju maline, “Sirogojno kompani” će potom napraviti obračun prosečne izvozne cene i obavestiti svoje kooperante o tome koju visinu doplate im donosi raspodela po principu 51 posto za poljoprivredne proizvođače i 49 posto za fabriku. Ovakva raspodela utvrđena je ugovorom između firme “Sirogojno kompani” i kooperanata i u potpunosti je poštovana i prethodnih godina.

Prema svim pokazateljima, kako je naveo vlasnik hladnjače Rade Ljubojević, kooperantima firme “Sirogojno kompani” sa premijama trebalo bi da bude isplaćeno još 10 dinara za malinu ovogodišnjeg roda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik